Veelgestelde vragen

Koen van Teffelen, E-Monteur

Koen is al bijna 10 jaar lid van 'de Fermacell club'. Samen met zijn collega's zorgt hij ervoor dat er iedere dag heel veel vierkante meters gipsvezel plaatmateriaal van de band rollen. 5 jaar geleden maakte Koen de overstap van de technische dienst naar de ETD (Elektrische Technische Dienst). 

10 jaar, dat is al een hele tijd Koen. Welke uitdagingen kom jij tegen in je werk als E-Monteur?

Elke dag is spannend. Vaak weet ik 's ochtends nog niet wat ik 's middags ga doen. Als er dan een storing tussendoor komt, dan gooit dat de hele planning weer om. Iedere werkdag is weer anders . Dat is iets wat ik heel erg leuk vind, maar je moet er wel voor gemaakt zijn.

Dat klinkt inderdaad spannend. Had jouw vorige baan ook zoveel afwisseling?

Zeker! Mijn vorige baan was ook als Technicus, bij een slachterij. Iets wat ik de eerste weken van deze baan al merkte, was dat er heel veel terug kwam van mijn oude baan hier bij Fermacell BV. Je verwacht dat niet, omdat dit een totaal andere branche is.
 

"Zonder collega's kan je niets en zo is het andersom ook.
Echt iedereen staat voor elkaar klaar."

Die twee branches kan je inderdaad bijna niet met elkaar vergelijken. Grappig dat je dan toch gelijkenissen ziet. Wat vind je van de sfeer bij Fermacell BV?

Ik denk dat je de fabriek het beste kan omschrijven als een klein dorp. Iedereen kent elkaar. Bij de ETD werken we met 5 medewerkers samen, de complete technische dienst bestaat uit ongeveer 20 personen. Samen zorgen we ervoor dat de fabriek blijft draaien. Niemand vindt dat hij meer is dan de ander. Zonder collega's kan je niets en zo is het andersom ook. Echt iedereen staat voor elkaar klaar.

Dat is prettig werken, zo'n groepsgevoel. Ben jij trots op je werk?

Ja, stroom kan je niet zien, maar zonder zijn we nergens. Zonder elektra staat de fabriek stil. Als dat gebeurt dan hebben we echt een probleem. Gelukkig zijn wij er om storingen te verhelpen, zodat we zo snel mogelijk weer kunnen produceren. Daarnaast hebben we ook nog eens een heel mooi product. Ik heb zelf in mijn huis ook Fermacell gipsvezelplaten. Het is gaaf hoe je van minimale grondstoffen zo'n sterke plaat kan maken. Na al die jaren ben ik nog steeds tevreden met de platen in mijn huis. 
 

"Iedere dag is een feestje.
Er zitten natuurlijk mindere dagen bij, maar zonder dieptepunten ook geen hoogtepunten."

Kan je uit al die jaren een bijzonder moment benoemen? 

Dat is een goede vraag. Iedere dag is een feestje, er zitten natuurlijk mindere dagen bij maar zonder dieptepunten ook geen hoogtepunten. Iedere dag is weer op een bepaalde manier bijzonder. Ik weet nog dat ik een keer met 2 collega's een balk moest vervangen in de perskelder. Dat is zeker een moment wat mij altijd bij zal blijven. Het was een complexe niet alledaagse klus en het is dan mooi als je het project goed afrondt. De klussen die je niet iedere dag doet, blijven bijzonder.

Wat fijn dat je het na al die jaren nog steeds zo naar je zin hebt. Is er nog iets wat je kwijt wil?

Ja, we zijn nog op zoek naar nieuwe collega's. Dus zie jij het zitten om onze Technische Dienst te komen versterken, solliciteer dan snel en misschien zie ik je binnenkort wel bij ons op de afdeling!

Daar heb ik niks aan toe te voegen. Succes met je verdere carrière bij de TD, Koen!

Denk jij na het lezen van dit interview dat je de perfecte kandidaat bent voor onze Technische Dienst? Kijk dan snel bij onze vacatures!

×