Meld u aan voor onze nieuwsbrief

James Hardie Europe
 
Het bedrijf en de merken
James Hardie Europe GmbH is een dochteronderneming van de wereldwijd opererende James Hardie Industries plc (JHIplc), die in 1888 in Australië werd opgericht. Vandaag de dag is James Hardie Industries plc een internationale marktleider voor vezelcement bouwmaterialen met enorm sterke marktposities in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en de Filippijnen.
James Hardie Europe GmbH werd opgericht door de overname van het voormalige Fermacell GmbH in 2018. Naast HardiePlank® en HardiePanel® vezelcement gevelbekledingen omvat het productassortiment ook fermacell® gipsvezelplaten en fermacell® dekvloerelementen voor hoogwaardige droogbouwwerkzaamheden en houtbouw. James Hardie Europe GmbH is daarmee in staat om complete wandsystemen voor de gips- en houtbouw aan te bieden. Het portfolio wordt gecompleteerd door de cementgebonden, lichtgewicht betonplaat Powerpanel® H2O met weefselversterking van glasvezel voor bouwzones met hoge belasting of mechanische belasting. Het merk Aestuver® staat voor oplossingen op het gebied van structurele brandbeveiliging en voor brandbeveiligingsoplossingen op het gebied van elektrische installaties en ondergrondse verkeerssystemen.

Doelstellingen
James Hardie Industries plc is een van 's werelds grootste fabrikanten van bouwmaterialen. Samen met de Europese dochteronderneming James Hardie Europe GmbH wil de groep zijn Europese activiteiten uitbreiden met hoogwaardige bouwplaten voor interieurtoepassingen en gevels en duurzaam groeien op de Europese markt met de merken JamesHardie®, fermacell® en Aestuver®. Een breed productassortiment biedt hiervoor de beste kansen. De markt vraagt om moderne bouwmaterialen die binnen een kort tijdsbestek en zonder onnodig lange droogtijden met eenvoudig te hanteren materialen en tijdbesparende verwerkingstechnieken efficiënt geproduceerd kunnen worden. Met de merken JamesHardie®, fermacell® en Aestuver® beschikt James Hardie Europe over de juiste producten en systemen om aan de marktvraag te voldoen.

Filosofie van
James Hardie is een bedrijf dat niet tevreden is met stagnatie. Geïnspireerd door nieuwe en steeds betere technologieën en gemotiveerd door ons enthousiasme voor innovatie, breiden we onze diensten voortdurend uit en optimaliseren we onze diensten om nog betere producten te ontwikkelen en aan te bieden. Daarom investeren we veel in onderzoek en ontwikkeling, met een speciale focus op productkwaliteit en productie-efficiëntie, om zo duurzame en onderhoudsarme producten te ontwikkelen. Architecten, planners, bouwers en huiseigenaren vinden trendsettende oplossingen om hun individuele visies te realiseren.Geschiedenis
James Hardie
Het bedrijf werd meer dan 100 jaar geleden opgericht: in 1888 maakte de jonge James Hardie zijn weg van Schotland naar Melbourne in Australië en richtte een bedrijf op voor de import van oliën en leerlooierijproducten. Met een scherp gevoel voor de behoeften van de Australische markt specialiseerde hij zich later in de bouwmaterialenindustrie. Samen met zijn partner Andrew Reid, die ook uit Schotland was geëmigreerd, richtte hij een bouwmaterialenbedrijf op, dat tot 1995 na de pensionering van James Hardie door de familie Reid werd geleid. Het bedrijf ging in 1951 naar de Australische beurs en breidde in de jaren daarna zijn portefeuille uit met tal van nieuwe bouw- en industriële producten.

Sinds de lancering van het eerste James Hardie® vezelcement product in Australië en de VS in het midden van de jaren tachtig, is de wereldspeler zijn innovatie blijven ontwikkelen met zijn eigen onderzoeks- en productontwikkelingsteams. Na tientallen jaren van onderzoek zijn HardiePlank® en HardiePanel® gevelbekledingen nu beschikbaar op de markt - zo'n 6 miljoen huizen wereldwijd later - als een bouwmateriaal dat slank maar bijzonder stabiel en slagvast is, niet krimpt of opzwelt en niet scheurt bij jarenlang gebruik onder de meest extreme klimatologische omstandigheden. Dankzij de technische en productieknowhow die in Australië is opgebouwd, is het bedrijf nu een toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogtechnologische bouwmaterialen, met een breed scala aan oplossingen voor zowel binnen- als buitenwandbekledingstoepassingen.

fermacell®
Fermacell® gipsvezelplaten zijn de ideale aanvulling op het productportfolio van James Hardie. De eerste gipsvezelplaat - en daarmee de eerste gipsvezelplaat in Duitsland - rolde begin jaren zeventig van de productielijn in de fermacell®-fabriek in Münchehof bij Goslar. Daarmee werd de basis gelegd voor het succes van het merk fermacell®. De hoogwaardige, bijzonder stabiele afwerkingsplaat heeft de gehele gipsplatenbouwindustrie fundamenteel veranderd en daarmee het fermacell® merk groot en sterk gemaakt. Vandaag de dag staan fermacell® gipsvezelplaten en de water- en weerbestendige Powerpanel® H2O platen voor snelle en economische uitbreidingsconcepten voor alle gebieden van de interieurbouw. Baanbrekende innovaties hebben fermacell® tot een van de bekendste bouwmaterialenmerken in de industrie en de Europese marktleider voor hoogwaardige gipsvezel- en cementgebonden platen gemaakt. 

Aestuver®
Het merk Aestuver® bestaat al sinds 1989 en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende Duitse merken op het gebied van glasvezel lichtbetontechnologie. 
Vandaag de dag staan Aestuver® brandbeveiligingspanelen voor hoogwaardige brandbeveiligingsoplossingen op het gebied van elektrische installaties en ondergrondse verkeerssystemen. Onder het merk Aestuver® is ook een breed gamma producten voor schotten, brandwerende coatings en brandwerende verbindingen verkrijgbaar.
 
U wilt extra comfort in uw nieuwe woning? Bouw uw huis of appartement dan af met de gipsvezelplaten van fermacell. Want wanden, vloeren en plafonds zijn beter af met fermacell®. Ga maar na. Onze gipsvezelplaten zijn sterk geluidsisolerend. En ze zijn zo hard als steen. Mocht er toch nog een beschadiging ontstaan, dan is dit gemakkelijk te repareren. Gipsvezelplaten zijn vochtbestendig en brandvertragend en dus ook heel geschikt voor de badkamer en de keuken. Omdat ze bovendien geen schadelijke stoffen bevatten, zorgen ze voor een gezonder binnenklimaat. En dat ervaart u elke dag weer.
  • fermacell® is 100% recyclebaar en draagt bij aan een schoner milieu
  • fermacell® zorgt voor een gezond woon- en werkklimaat
  • fermacell® kan uitstekend tegen wisselende luchtvochtigheid
  • fermacell® is geschikt voor natte ruimtes
  • fermacell® wanden zijn sterk en blijven daardoor langer mooi
  • fermacell® biedt veel vrijheid om voorwerpen aan de wand te hangen
  • fermacell® platen zijn brandwerend
  • fermacell® platen zijn geluidswerend
Zie onze dealer locator.
Particulieren kunnen fermacell producten en accessoires kopen bij bouwshops.
Fermacell® is een gipsvezelplaat en geen gipskartonplaat De homogene onbrandbare gipsvezelplaat heeft geen kartonnen ommanteling. Dit zorgt ervoor dat de fermacell® Gipsvezelplaat veel stootvaster is (geen achterliggend OSB-achterhout vereist), de belastbaarheid hoger is en de akoestische waarden hoger zijn. Bovendien is de fermacell® Gipsvezelplaat onbrandbaar en geschikt voor natte ruimtes. Kortom deze 100 % ecologisch samengestelde plaat (recyclagegips, gerecycleerd papier en maaswater) heeft alle karakteristieken om bij uw bouwproject het wooncomfort aanzienlijk te verhogen.
Gipsplaat is een van de meest gebruikte materialen bij de afwerking van gebouwen. Platen op basis van gips worden in twee hoofdvormen geproduceerd:

1. Gipskartonplaten: dit is een kern van gips dat aan beide zijden is voorzien van karton, de hechting ontstaat tijdens de uitharding van het gips. Het karton brengt stabiliteit aan de plaat en zorgt ervoor dat er trekkrachten kunnen worden opgevangen. Gipskartonplaten licht van gewicht makkelijk snijdbaar.

2. Gipsvezelplaten worden onder hoge druk geperst uit een mengsel van gips en papiervezels. Het grote voordeel van gipsvezelplaten is dat het een harder oppervlakte heeft dan gipskartonplaten, hierdoor zijn deze stootvaster. Daarnaast zijn ze door de grotere volumemassa gips beter geluidsisolerend en brandwerend  dan gipskartonplaten. Ander groot voordeel is dat er aan de fermacell® Gipsvezelplaten grotere gewichten aangebracht kunnen worden, zonder dat er hiervoor direct holle wandpluggen nodig zijn (onderstaand een voorbeeld van 12,5 mm fermacell® Gipsvezelplaat in wanden).
Fermacell® bestaat uit gips, papier en water en is vanuit haar ontstaansgeschiedenis altijd op deze manier samengesteld geweest en is dat nu nog steeds.
Daarnaast is de toevoeging van asbestdelen bij wet verboden.
De individuele plaatproducten dragen zeer beperkt bij aan thermische isolatie.
Een fermacell® Gipsvezelplaat is iets zwaarder (11,5 kg/m2) dan in het zelfde segment aangeboden platen (ca  9 kg/m2). Daardoor krijgt de fermacell® Gipsvezelplaat ook haar betere eigenschappen van ophangen van spullen aande wand met schroeven zonder pluggen, grote stootvastheid, goede geluidisolatie en goede brandwerendheid. 

Door het formaat van de plaat iets kleiner te pakken, zorg je dat de plaat ligt in gewicht blijft.  Speciaal hiervoor leveren wij de fermacell® Comfort Board met een afmeting van 1,20 m x 0,90 m.
×