Veelgestelde vragen

Sterke partners voor elke toepassing

Of het nu gaat om buitenwandplaten voor de afwerking van wanden, producten voor geventileerde vliesgevels, verlaagde plafonds of duurzame, onderhoudsvriendelijke gevelbekledingen met een duurzaam esthetisch aspect: James Hardie biedt de optimale oplossing voor elke toepassing. Ontdek het volledige productenassortiment van de James Hardie Group en vind de perfecte oplossing voor uw project.
 

fermacell® Powerpanel HD - De oplossing voor de buitenwand

Buitenwandplaten voor de afwerking van buitenwanden bij houtskeletbouw. Ze vervullen een dragende en verstevigende functie en zijn geschikt als ondergrond voor pleisterwerk. Op grond van hun goede brandwerende eigenschappen kunnen ze ook worden ingezet in randconstructies.

Door een toeslag van geëxpandeerde kleikorrels en gerecycled glasschuimgranulaat wordt een laag gewicht bereikt, waardoor de verwerking makkelijk is. Toch hebben de fermacell® Powerpanel HD-platen een hoge drukvastheid en buigtreksterkte. Dit komt door een wapening met goedgekeurde alkalibestendige glasvezels.

Om de capillaire indringing van vocht te vermijden en tegelijkertijd de waterdampdoorlaatbaarheid te behouden, zijn de fermacell® Powerpanel HD-platen al bij de productie waterafstotend gemaakt.

fermacell® Powerpanel H2O - Voor overige geveloplossingen

De fermacell® Powerpanel H2O is een cementgebonden bouwplaat van lichtbeton met een sandwichstructuur, aan beide zijden voorzien van een deklaagwapening van alkalibestendig glasvezelweefsel. De plaat biedt veel voordelen bij wand- en plafondconstructies die veel aan vocht zijn blootgesteld.
De Powerpanel H2O is ook bijzonder geschikt voor gebruik in geventileerde vliesgevels en verlaagde plafonds.

Bij het snijden en breken van de fermacell® Powerpanel-producten komen er geen schadelijke stoffen vrij. Er hoeven dus geen bijzondere veiligheidsmaatregelen te worden genomen.

Aan zichtzijde bestaat het oppervlak van de plaat uit een bekistingsglad zichtbeton met stempels, de rugzijde is licht gegolfd of geschuurd voor kalibrering en de kleur is cementgrijs.

Naast de fermacell®-producten voor buitenwanden en geventileerde gevels biedt James Hardie ook oplossingen voor een duurzaam esthetische gevelbekleding van vezelcement.
Naast hun duurzaam esthetische aspect scoren de gevelproducten van James Hardie ook met hun lage gewicht, makkelijke montage, eenvoudig onderhoud en milieuvriendelijkheid.

 


 
Meer informatie over de James Hardie® gevelbekledingen:

Naar de geveloplossingen

Een fermacell® Gipsvezelplaat heeft als grondstoffen gips en cellulose vezels (papier). Daardoor niet  geschikt voor vlakken die direct beregend worden. Een fermacell® Gipsvezelplaat toepassen in een spouw is geen probleem.

Voor de toepassing als gevelbeplating adviseren wij onze cementgebonden platen: fermacell® Powerpanel H20, fermacell® Powerpanel HD of de Aestuver® beplatingen. Zie cementgebonden platen.
×