De betere keuze
Droge dekvloeren worden steeds vaker gebruikt als vloeroplossing. Lange tijd werden ze hoofdzakelijk gebruikt bij renovatie. Daar zorgden ze, tegen een redelijke prijs, voor modern vloercomfort en het behoud van veel houten balkenplafonds in oude gebouwen. Inmiddels worden fermacell® Vloerelementen ook steeds populairder in de nieuwbouw, of het nu de massiefbouw, de staalskeletbouw of de houtskeletbouw betreft. Ze overtreffen natte dekvloeren dankzij hun
 • droge installatie zonder extra vochtinbreng
 • geringe bouwdikte
 • voordelige en snelle verwerking
 • directe beloopbaarheid en afwerkbaarheid
 • hoge belastbaarheid
 • relatief laag eigengewicht
 • goede geluidsisolatie ondanks lage massa

De platen kunnen zelfs worden gebruikt wanneer de brandveiligheid aan verhoogde normen moet voldoen. Door hun hoge belastbaarheid zijn ze niet alleen geschikt voor woonruimtes, maar ook voor kantoor- en overheidsgebouwen.

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

 • Eenvoudige plaatsing
 • Stabiel en robuust
 • Betrouwbare brandbeveiliging
 • Verbetering van binnenklimaat

Dekvloerelementen
Fermacell® Vloerelementen bestaan uit twee in de fabriek verlijmde fermacell platen van 150 x 50 cm met een dikte van 10 mm of 12,5 mm. Het handige formaat, het lage gewicht en een 5 cm brede trapsponning rondom zorgen voor een snelle en eenvoudige verwerking. Naar wens zijn fermacell® Vloerelementen verkrijgbaar zonder isolatiemateriaal of als samengestelde elementen met 'met geïntegreerd dampscherm aan de rugzijde.
 
Dankzij verschillende coatings in verschillende diktes is een breed scala aan toepassingen mogelijk. Voor een effectieve thermische isolatie zijn bijvoorbeeld dekvloerelementen verkrijgbaar die zijn voorzien van 20 of 30 mm polystyreenhardschuim of 60 mm geëxtrudeerd hardschuim. Om lucht- en contactgeluiden te verminderen en de brandveiligheid te verhogen, worden elementen aangeboden met een isolatie van 10 mm houtvezelplaat of 10 mm minerale wol met hoge dichtheid. 

Vulmiddel
Voor de montage van fermacell® Vloerelementen is in principe een vlakke ondergrond nodig.

 

 • Kleine hoogteverschillen tot 20 mm kunnen worden gecompenseerd met fermacell™ Egaliseermiddel voor vloeren, waarin kunststof is verwerkt.
 • Het fermacell™ Egaliseermiddel voor vloeren kan worden gebruikt om een volledig vlak oppervlak te creëren bij oneffenheden tot 100 mm.
 • Het fermacell™ Honingraatelement is speciaal ontwikkeld voor de geluidsisolatie van houten balkenplafonds tijdens renovatie en nieuwbouw.
 • Met de fermacell™ Gebonden egalisatiemiddel kunnen hoogteverschillen tot 2000 mm worden geëgaliseerd. Door zijn hoge sterkte, waterbestendigheid en lage gewicht is dit vulmiddel geschikt voor gebruik in openbare gebouwen, scholen of natte ruimtes. Ook kan het gebruikt worden op houten balkenplafonds, gewelfde plafonds en plafonds met een trapeziumvormige staalconstructie.
 • Het fermacell™ Honingraatelement is een aanvulling op het fermacell™ Egaliseermiddel. Het leent zich uitstekend voor de volledige thermische isolatie van holle ruimtes, zoals in houten balkenplafonds, platte en schuine daken of scheidingswanden op basis van een rachelwerk.

Afhankelijk van het gebruikte vulmiddel kan hiermee ook worden voldaan aan de normen op het gebied van contactgeluid, warmte en brandveiligheid.

Speciale oplossingen
Vloerverwarming


Het gebruik van fermacell® Vloerelementen kent vrijwel geen beperkingen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor de installatie van vloerverwarmingssystemen. Ze zijn zowel geschikt voor conventionele warmwaterverwarmingssystemen als voor een select aantal elektrische vloerverwarmingssystemen.


 

Plafondelementen voor zolder en kelder

Door de plafonds van ongeïsoleerde en onverwarmde zolders ontsnapt veel warmte. Een eenvoudige en relatief goedkope maatregel om het energieverbruik terug te dringen is het isoleren van de bovenste verdieping. Met het fermacell® Vlieringvloerelement verkrijgt u de hoge isolatiewaarden die nodig zijn voor het zolderplafond bij een bijzonder geringe bouwdikte.
 
Ook met de kelderplafondisolatie-elementen bespaart u energie.


 
×