Veelgestelde vragen

Vernieuwd Nijntje Museum zit er mede dankzij James Hardie warmpjes bij


Op 21 juni jl. opende het gerenoveerde Nijntje museum de deuren. Het museum in Utrecht was eerst het Dick Bruna Huis (2006) en bestaat sinds 2016 onder de naam Nijntje museum. Met 3.200 bezoekers per week liep het museum tegen de grenzen aan. Om die reden is het niet alleen gerenoveerd, maar ook uitgebreid met maar liefst 800 m2. Bijna een verdubbeling.

Vernieuwd, uitgebreid én verduurzaamd
De verbouwing voor ‘het leukste museum voor peuters en kleuters in Nederland’ was een flinke uitdaging dankzij de coronaperiode en de schaarste die dat met zich meebracht. Zowel qua mensen als materialen. Het museum is uiteindelijk ingrijpend vernieuwd, uitgebreid, maar ook flink verduurzaamd. Zo is er onder andere een flinke oppervlakte vloerverwarming aangelegd. Een aantal producten van James Hardie, zowel fermacell®  vloerelementen als gipsvezelplaten,  zijn hierin succesvol toegepast.


Keuze voor droogbouwvloersysteem
Er is gekozen voor een vloerverwarmingssysteem dat is gebaseerd op droogbouw. Dat is niet alleen heel geschikt voor renovatie, of waar een natte vloer geen optie is, het is ook een zeer duurzame keuze. De voorkeur is gegeven aan de fermacell® vloerelementen type 2E33, die als droge dekvloer zowel bij renovatie, bij verbouwingen van bestaande gebouwen als bij nieuwbouwprojecten zijn toe te passen. En dan vooral op plaatsen, waar lucht- en contactgeluidisolatie en brandwerendheid bij massieve of lichte vloerconstructies belangrijk zijn. Zoals het Nijntje Museum. In de platen heeft vloerverwarmingsspecialist JK Vloerverwarming de sleuven gefreesd voor de verwarmingsbuizen.


Drie keer duurzaam
Zo vormden de vloerelementen type 2E33, 2 fabriekmatig aan elkaar verbonden fermacell®gipsvezelplaten van 12,5 mm dik, een duurzame basis, want zowel gips- als houtvezel scoren hoog op duurzaamheid. Daaronder zijn de fermacell® droge egalisatiekorrels en, na het aanleg van de buizen, een topvloer van 10 mm fermacell® gipsvezelplaat toegepast. Dankzij de installatie van JK Vloerverwarming en de producten van James Hardie zit het nieuwe Nijntje museum er weer duurzaam en warmpjes bij!
 
×