Veelgestelde vragen

Voormalig bedrijventerrein volledig getransformeerd tot woningen

Waar in 2008 het KPN-terrein in Utrecht nog volledig uit verharde grond bestond, prijkt hier nu een volledig nieuwe woonlocatie voor studenten en starters. Fase 1 van dit project is in 2020 opgeleverd en dit jaar (2022) is ook fase 2 met zes woontorens -waarin zich 244 woningen voor starters bevinden- opgeleverd. Fase 3 en 4 met woningen voor zo'n 600 studenten is op dit moment nog in ontwikkeling.

Duurzame bouw

Snelheid, duurzaamheid en een groene en gezonde omgeving. Dat zijn de speerpunten waar mee gewerkt wordt in dit project. Om zo duurzaam mogelijk te bouwen, wordt er gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Wij zijn trots dat fermacell® onderdeel uitmaakt van dit  aansprekende project. De gevelsluitende elementen zijn aan de binnenzijde voorzien van fermacell® 12,5 mm gipsvezelplaten. De platen zijn op maat gezaagd door de Belgische firma Verhelst. Fermacell® is als ecologisch plaatmateriaal bij uitstek geschikt voor dit duurzame voorbeeldproject. De platen bestaat uit gerecycled oud papier, deels gerecycled gips en water en zijn volledig recyclebaar. Daarbij zijn fermacell® gipsvezelplaten geluidsisolerend, stootvast, brandwerend, vochtbestendig en hoog belastbaar.


 
 
Prefab elementen


 De felle kleuren van de metalen gevelbekleding zijn gebaseerd op de   kleurtinten van de bomen en bloemen die zich op het terrein bevinden.   De kleurrijke gevels zijn door Machiels Building   Solutions geprefabriceerd geleverd. Ook de badkamers zijn prefab   geleverd waardoor de woningen binnen 6 dagen van een complete   badkamer kunnen worden voorzien. 

 Groen en Gezond

Een thema wat de bewoners van De Kwekerij erg aanspreekt is vergroening. Deze nieuwe woonomgeving wordt groen ingericht door middel van beplanting. De daken worden deels voorzien van een sedumdak. Daarnaast komen er op het terrein deelauto's, -scooters en -fietsen te staan. Hierdoor zijn er minder parkeerplaatsen nodig en dat betekent meer plek voor de natuur. Het bouwwerk wat in oorlogstijd diende als atoombunker zal in een nieuwe bestemming opgevuld worden met water en dienst doen als vijver en waterberging.  

×