Woningbouw

Houten huizen zijn trendy. Veel huiseigenaren waarderen de combinatie van milieubewust leven en veel wooncomfort. Want naast een gezond binnenklimaat en een indrukwekkende milieubalans dankzij het gebruik van duurzaam en natuurlijk geteeld hout, scoort een houten huis ook hoog op energie-efficiëntie.
 
fermacell® Gipsvezelplaten hebben alles wat u nodig heeft voor houtskelet nieuwbouw en renovatie. Gipsvezelplaat slaat als natuurlijk bouwmateriaal de perfecte brug tussen milieu en economie en staat garant voor een snelle en voordelige woninguitbreiding. De uiterst stabiele en bestendige platen zijn universeel toepasbaar in wand-, plafond- en vloerconstructies als constructiepaneel, brandwering, geluidsisolatie en vochtwering. Tevens zijn ze geschikt voor de bouw van prachtige badkamers.

Korte bouwtijd
Grote planningszekerheid en een vlotte montage worden verkregen dankzij de snelle, weersonafhankelijke prefabricage van de afzonderlijke elementen, die onder ideale omstandigheden in de productiehallen van de leverancier vervaardigd worden en bekleed worden met fermacell® Gipsvezelplaten. Dankzij de droge constructie met fermacell® Gipsvezelplaten speelt bouwvocht vrijwel geen rol en kan de binnenafbouw onmiddellijk van start gaan. Hierdoor worden ongekend korte bouwtijden mogelijk, die ver onder de bouwtijd van een vergelijkbaar massiefbouwhuis liggen. De datum van ingebruikname van het nieuwe huis kan bovendien precies worden vastgesteld. Dat bespaart kosten. Slanke wandconstructies zorgen ook voor meer woonoppervlak.
 
Zuivere lucht
Met hun gunstige bouwbiologische eigenschappen vormen fermacell® Gipsvezelplaten een belangrijk onderdeel van duurzaam en gezond bouwen. Ze zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen: gerecycled papier, gips en water, zonder toevoeging van lijm of andere bindmiddelen. Ze zijn aantoonbaar nagenoeg emissievrij en verspreiden geen schadelijke stoffen in de ruimten.

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

  • Eenvoudige plaatsing
  • Stabiel en robuust
  • Betrouwbare brandbeveiliging
  • Verbetering van binnenklimaat
Gezond binnenklimaat
Hout kan een positief effect hebben op de luchtvochtigheid in de ruimte. Dit effect wordt versterkt door de vochtregulerende eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten: een groot deel van de macroporiën in de gipskern absorbeert de overtollige luchtvochtigheid en geeft het vocht vertraagd weer af wanneer de lucht in de ruimte droog is. Daarnaast ontstaat er een evenwicht tussen warmte-isolatie en warmteopslag. Zo krijgt je huis een stabiel binnenklimaat dat zorgt voor comfort en het veilige gevoel dat je gezond woont.
 
Dunne muren

Een houten draagconstructie met fermacell® Gipsvezelplaten biedt zeer goede thermische isolatie. In combinatie met de juiste isolatie in de spouwmuur kan zelfs de energienorm van een passiefhuis worden gehaald. De wanden zijn bovendien beduidend slanker dan bij dezelfde thermische isolatiewaarden in de massiefbouw.
 
Brandveiligheid
fermacell® Gipsvezelplaten beschermen houten constructies tegen brand. Ze zijn geclassificeerd als ‘onbrandbaar’ volgens bouwmateriaalklasse A2. Houtskeletwanden die aan beide zijden met één enkele laag fermacell® Gipsvezelplaten zijn bekleed kunnen vuur al wel 60 minuten lang veilig tegenhouden.
 
Geluidsisolatie
Een zwak punt van houtbouw is de matige geluidsisolatie. Door bekleding met fermacell® Gipsvezelplaten verbetert deze aanzienlijk en kan ook aan hogere geluidsnormen worden voldaan. Tests door verschillende instituten bevestigen de uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten.
 
Statische invloed
Dragende houten frameconstructies met fermacell® Gipsvezelplaten zorgen voor stabiliteit. Dankzij hun hoge mechanische stabiliteit kunnen de platen gebruikt worden als wandpanelen voor de verstijving van houtskeletgebouwen. Daarnaast hebben ze een hoog draagvermogen: Afhankelijk van het type bevestiging zijn beugelbelastingen tot 50 kg mogelijk zonder verbinding met de onderconstructie.
×