Veelgestelde vragen

Houtskeletbouw huizen zijn trendy. Veel huiseigenaren waarderen de combinatie van milieubewust leven en veel wooncomfort. Want naast een gezond en comfortabel binnenklimaat en een lage CO2 footprint dankzij het gebruik van duurzaam en natuurlijk geteeld hout, scoren houtskeletbouw woningen ook hoog op energie-efficiëntie.
 
Fermacell® Gipsvezelplaten hebben alles wat u nodig heeft voor houtskelet nieuwbouw en renovatie en slaan een perfecte brug naar ecologisch verantwoord (ver)bouwen. De uiterst stabiele en bestendige platen zijn universeel toepasbaar in wand-, plafond- en vloerconstructies die ook nog eens door veel gewicht belast kunnen worden!
Het constructiepaneel voor brandwering, geluidsisolatie, vochtregulatie en warmteaccumulatie.

Korte bouwtijd
Grote planningszekerheid en een vlotte montage worden verkregen dankzij de snelle, weersonafhankelijke prefabricage van de afzonderlijke elementen, die onder ideale omstandigheden in de productiehallen van de leverancier vervaardigd worden en bekleed worden met fermacell® Gipsvezelplaten. Dankzij de droge constructie met fermacell® Gipsvezelplaten speelt bouwvocht vrijwel geen rol en kan de binnenafbouw onmiddellijk van start gaan. Hierdoor worden ongekend korte bouwtijden mogelijk, die ver onder de bouwtijd van een vergelijkbaar massiefbouwhuis liggen. De datum van ingebruikname van het nieuwe huis kan bovendien precies worden vastgesteld. Dat bespaart enorme kosten. Slanke wandconstructies zorgen ook voor meer woonoppervlak.
 
Zuivere lucht
Met hun gunstige bouwbiologische eigenschappen vormen fermacell® Gipsvezelplaten een belangrijk onderdeel van milieubewust en gezond bouwen. Ze zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen: gerecycled papier, gips en water, zonder toevoeging van lijm of andere bindmiddelen. Ze zijn nagenoeg emissievrij en verspreiden geen schadelijke stoffen in de ruimten.

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

  • Stootvast
  • Geluidsisolerend
  • Brandwerend
  • Extreem belastbaar
  • Vochtbestendig
  • Hoeft niet dubbel (droge binnenafbouw)
Gezond binnenklimaat
Hout kan net zoals fermacell® een positief effect hebben op de behaaglijkheid in de woning. Dit effect wordt versterkt door de vochtregulerende en warmte accumulerende eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten: een groot deel van de macroporiën in de gipskern absorbeert de overtollige luchtvochtigheid en geeft het vocht vertraagd weer af wanneer de lucht in de ruimte droog is. Daarnaast ontstaat er een evenwicht tussen warmte-isolatie en warmteopslag. Zo krijgt uw huis een stabiel binnenklimaat. Deze samen zorgen voor het behaaglijke gevoel.
 
Dunne muren

Een houten draagconstructie met fermacell® Gipsvezelplaten biedt zeer goede thermische isolatie. In combinatie met de juiste isolatie kan zelfs de energienorm van een passiefhuis worden gehaald. De wanden zijn bovendien beduidend slanker dan bij dezelfde thermische isolatiewaarden in de massiefbouw.
 
Brandweerstand
Fermacell® Gipsvezelplaten beschermen houten constructies tegen brand. Ze zijn geclassificeerd als ‘onbrandbaar’ volgens bouwmateriaalklasse A2. Houtskeletwanden die aan beide zijden bekleed zijn met één enkele laag fermacell® Gipsvezelplaten halen gemakkelijk (EI) 60 minuten brandwerendheid.
 
Geluidsisolatie
Een zwak punt van houtbouw is de matige geluidsisolatie (de zogenaamde geluiddip door het ontbreken van massa). Door bekleding met fermacell® Gipsvezelplaten verbetert deze aanzienlijk en kan ook aan hogere geluidsnormen worden voldaan. Tests door verschillende instituten bevestigen de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten.
 
Statische inzetbaarheid
Dragende houten frameconstructies met fermacell® Gipsvezelplaten zorgen voor stabiliteit. Dankzij de hoge uitstijvende werking kunnen de platen gebruikt worden als schijfwerkende wandpanelen in houtskeletbouw. Daarnaast kunnen ze door veel gewicht worden belast. Afhankelijk van het type bevestiging zijn beugelbelastingen tot 50 kg mogelijk zonder verbinding met de onderconstructie.

×