Veelgestelde vragen

De wereld van het werk verandert: communicatie en creatief teamwork worden steeds belangrijker. De klassieke werkplek behoort binnenkort tot het verleden. Dit vraagt om nieuwe ruimtelijke concepten. Daarom moeten kantoorgebouwen zo worden ontworpen dat hun structuur flexibel en eenvoudig kan worden aangepast aan de veranderende normen. Fermacell® Gipsvezelplaten bieden alles voor een voorbeeldige vormgeving van de moderne werkomgeving.

Flexibiliteit
Wandconstructies met fermacell® Gipsvezelplaten, die universeel inzetbaar zijn als brand- en vochtbestendige constructieplaten, zijn door hun slanke vormgeving ruimtebesparend, relatief licht en bruikbaar voor het creëren van flexibele plattegronden. Daarnaast zijn ze stabiel, belastbaar en bestand tegen mechanische belasting. De vervolgwerkzaamheden kunnen direct na montage beginnen omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met droogtijden. Het leidingwerk kan gemakkelijk in de spouw worden aangelegd, zonder metsel- of stucwerk. Hierdoor blijft de verbouwingsperiode beperkt en kunnen de ruimtes snel in gebruik worden genomen.
 
Gezonde werkomgeving
Behalve door efficiëntie, wordt het succes van een onderneming bepaald door het welzijn en de arbeidsvreugde van de medewerkers. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die zich prettig voelen op hun werkplek minder vaak ziek, zeer gemotiveerd, productief en bijzonder creatief zijn. Een essentiële voorwaarde voor medewerkerstevredenheid is een aangenaam en gezond binnenklimaat. In dit opzicht spelen de fermacell® Gipsvezelplaten in de eredivisie. Ze regelen de luchtvochtigheid en hebben daarmee een bijzonder gunstige invloed op de omgevingscondities. Bovendien bevatten ze geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat fermacell® Gipsvezelplaten toxicologisch onschadelijk zijn blijkt ook uit de toekenning van het IBR-keurmerk door het Institut für Baubiologie in Rosenheim en van het certificaat "Low Emission Product” door het gerenommeerde eco-Instituut in Keulen.
 
Geluidsisolatie
Een rustige werkomgeving is nog zo’n beslissende factor voor het welzijn. Medewerkers die ongestoord en geconcentreerd kunnen werken en communiceren zijn effectiever en minder gespannen. Met montagewanden van fermacell® Gipsvezelplaten kan een zeer goede geluidsisolatie worden bereikt. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een productieve omgeving waarin het plezierig werken is.
 
Brandweerstand

Brand is een van de grootste gevaren voor een kantoororganisatie. Om ernstig, vaak levensbedreigend letsel en schade aan eigendommen te voorkomen, heeft brandveiligheid een hoge prioriteit bij de bouw van kantoorgebouwen. Met fermacell® Gipsvezelplaten kan een hoog veiligheidsniveau worden bereikt: ze zijn goedgekeurd als onbrandbaar bouwmateriaal klasse A2 volgens DIN 4102-1. Afhankelijk van het ontwerp zijn constructies in de brandweerstandsklassen F 30 tot F 120 mogelijk.

Download hier het Constructieoverzicht - fermacell®, JamesHardie®, Aestuver® Constructies voor wanden, plafonds en vloeren
 

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

  • Stootvast
  • Geluidsisolerend
  • Brandwerend
  • Extreem belastbaar
  • Vochtbestendig
  • Hoeft niet dubbel (droge binnenafbouw)
×