Veelgestelde vragen

fermacell® Firepanel A1 - De nieuwe dimensie in brandveiligheid


De brandwerende plaat fermacell® Firepanel A1 bestaat voornamelijk uit gips en papiervezels, die worden verkregen uit papier in een recyclingproces. Een nieuwe productsamenstelling en de vervanging van een wezenlijk aandeel van de papiervezels door onbrandbaar materiaal zorgen voor nog betere brandwerende eigenschappen van het bouwmateriaal en de component.
De natuurlijke grondstoffen worden gemengd en na toevoeging van water - zonder overige bindmiddelen - onder hoge druk tot stabiele platen geperst, gedroogd, aan beide zijden gehydrofobeerd en op de gewenste afmetingen gesneden. Water zorgt ervoor dat het gips reageert, het doordringt en omhult de vezels. Dit resulteert in de hoge stabiliteit en onbrandbaarheid van de hoogste Europese bouwmateriaalklasse A1 volgens DIN EN 13501-1 en nationaal DIN 4102-1.
De fermacell® Firepanel A1 is door zijn materiaalsamenstelling een brand- en vochtwerende bouwplaat, die aan beide zijden homogene plaateigenschappen heeft. Deze plaat biedt alle bekende eigenschappen van de fermacell® gipsvezelplaat in de droogbouw met betere brandwerende eigenschappen voor het bouwmateriaal en de bouwcomponent.


Veilig, getest en zuinig

Bouwmateriaalklasse A1
De nieuwe brandwerende plaat fermacell® Firepanel A1 behoort tot de hoogste Europese bouwmateriaalklasse A1 volgens DIN EN 13501-1 en nationaal volgens DIN 4102-1. De fermacell® Firepanel A1-platen kunnen daarom overal worden toegepast waar de bekleding van bouwmateriaalklasse A1 nodig is voor de structurele brandveiligheid.

CE-markering
De Firepanel A1-platen worden geproduceerd, getest en gemarkeerd (CE-markering) volgens de Europese norm voor vezelversterkte gipsplaten DIN EN 15283-2.

De fermacell® Firepanel A1 biedt alle bekende eigenschappen van de fermacell® gipsvezelplaat voor de droogbouw. Deze plaat wordt in binnentoepassingen gebruikt met nog efficiëntere brandwerende eigenschappen voor het bouwmateriaal en de bouwcomponent.
 

De toepassingsgebieden zijn onder andere:
  • Montagewanden met metalen onderconstructie
  • Schacht- en voorzetwanden
  • Verlaagde plafonds


De gipsvezelplaten fermacell® Firepanel A1 zijn bijzonder zuinig, omdat er slechts één type plaat nodig is voor de afbouw, brandveiligheid en natte ruimtes.

Aestuver® - speciale brandveiligheid

De James Hardie Group biedt speciale plaatproducten aan voor projecten die bijzonder hoge eisen stellen aan de brandveiligheid. De cementgebonden, glasvezelversterkte en brandwerende platen worden over het algemeen gebruikt in structurele brandveiligheid, tunnels, industriële en OEM-toepassingen. Andere toepassingsgebieden zijn:

  • Brandwerende bekledingen voor draagconstructies, wanden en plafonds
  • Brandwerende platen voor ventilatie- en rookafzuigkanalen
  • Brandwerende kabelgootsystemen
  • Oplossingen voor het veilig ontwerpen van nooduitgangen en vluchtwegen
  • Systemen voor brandwerende schotten en voegen
  • Oplossingen voor speciale constructies

Unieke data over brandveiligheid gevelvullende hsb-elementen. James Hardie maakt resultaten nieuwe brandtesten hsb-elementen bekend.
Expertpaper brandveiligheid

Meer over Aestuver® speciale brandveiligheidsoplossingen

×