Veelgestelde vragen

Ontdek fermacell® Therm25™ -125

Ontdek fermacell® Therm25™ -125

14-3-2024
Het fermacell® Therm25™ vloerverwarmingssysteem is ideaal voor het snel en droog installeren van vloerverwarming. Licht en met beperkte opbouwhoogte.
 
Voorgefreesd voor eenvoudige installatie
Het fermacell® Therm25™-125 vloerverwarmingselement bestaat uit een 25mm dikke gipsvezelplaat. Dit is een homogene, duurzaam geproduceerde droge bouwplaat. In de bovenzijde van de plaat is een sleuevenpatroon gefreesd voor een eenvoudige installatie van de vloerverwarmingsbuizen. De plaat is geschikt voor verwarmingsbuizen van 16mm. De afstand tussen de sleuven bedraagt 125mm. Een tweede laag fermacell® gipsvezelplaat wordt als extra laag boven of onder de gelijmd en geschroefd. Afhankelijk van de situatie.
 
Twee versies
De fermacell® Therm25™-125 vloerverwarmingselementen zijn verkrijgbaar in twee versies: als standaard element met sleuven in de lengterichting en als passtuk met ronde uitsparingen. Dit “ronde” element is speciaal voor bijvoorbeeld deuropeningen en voor plaatsen waar de leidingen samenkomen. Zoals de verdeler. fermacell® Therm25™-125 Vloerverwarmingselementen zijn ook ideaal bij een lage opbouwhoogte, wat vaak voorkomt bij renovatieprojecten. Je kunt de vloer afwerken met alle vloerbedekkingen; keramische steen, parket en andere houten vloerbekleding of veerkrachtige vloerbekledingen als laminaat, textiel of PVC.
 
fermacell® Therm25™-125 voor meer leidingen
Hoe zit het dan bij de nieuwe fermacell® Therm25™-125 Vloerverwarmingselementen? Het grote voordeel van deze elementen is dat de sleuven dichter op elkaar gefreesd zijn dan bij fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen. Vooral interessant bij ruimtes die lastig te verwarmen zijn. De compacte afstand zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over het vloeroppervlak. En dus is een comfortabele en consistente temperatuur in de hele ruimte gegarandeerd.
×