Vloeren

 • 1. Ik wil een houten vloer gaan tegelen. Kan ik een fermacell Gipsvezelplaat op de vloer schroeven en deze betegelen?

  Voor vloeren afwerkbaar te maken hebben we het fermacell Vloerelement. Dit is een zwevend gelegde plaat die door middel van een liplas aan elkaar wordt gemonteerd. Er wordt eigenlijk een hele grote plaat gemaakt in de ruimte. Deze kan worden afgewerkt met diverse soorten afwerkingen waaronder tegelwerk.

 • 2. Ik wil een tegel van 800 x 800 mm op de fermacell Vloerelementen bevestigen is dit mogelijk?

  Standaard kunnen op de fermacell Vloerelementen tegels van 330 x 330 mm worden gemonteerd in een dunbedlijmsysteem. Grotere tegelmaten zijn mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Je kunt de mogelijkheden terugvinden in de handleiding voor de verwerking van fermacell Vloerelementen.

 • 3. Ik wil marmoleum/ vinyl toepassen op de fermacell Vloerelementen. Is dit mogelijk?

  Ja, dit is mogelijk. De vloer moet dan wel eerst goed geëgaliseerd worden met bijvoorbeeld fermacell Egaliseermiddel voor vloeren.

 • 4. Kunnen lichte binnenwanden op fermacell Vloerelementen worden geplaatst?

  Op de fermacell Vloerelementen kunnen lichte niet-dragende metaalstaander- of houten staanderwanden worden gesplaatst met een maximale lijnlast van 200 kg/m1.

 • 5. Kan ik een dragen vloerconstructie maken van fermacell Vloerelementen?

  fermacell Vloerelementen zijn niet draagkrachtig en zijn dus ook niet als zodanig inzetbaar. Er dient te allen tijde eerst een draagkrachtige constructie gemaakt te worden van bv. een houten balklaag met underlayment of houten (vloer)delen, waarop de fermacell Vloerelementen kunnen worden aangebracht.

 • 6. Hoe maak ik een houten vloer woningscheidend/ appartementscheidend? Toepassing: binnen kamers, binnen badkamers

  Aan deze vloeren worden eisen aan de vloer gesteld op het gebied van brandwerendheid en geluidisolatie. Vaak 60 minuten WBDBO (weerstand tegen brand doorslag en brand overslag) en een DntAk >= 52 dB en LnTA <= 54 dB.
  Een opbouw van de vloerconstructie 2 H 26 en op de vloerdelen het fermacell Vloerelement 2 E 26 voldoet aan deze constructie.
  Een bestaande houten vloer maakt u eenvoudig woningscheidend door toepassing van een minerale woldeken tussen de balken, een strookje fermacell Gipsvezelplaat bevestigd tegen de onderkant van de blaklaag, een dubbel CD-profiel voorzien van een dubbele fermacell Gipsvezelplaat afgehangen aan de balklaag. Op de bestaande vloer past u een vloerelement type 2 E 26 toe. Voor de specificatie verwijzen wij u naar de brochure fermacell Constructies hoofdstuk 7.4, oplossing nummer 5.

 • 7. Hoe maak ik een houten vloer woningscheidend/ appartementscheidend als ik de balklaag in het zicht wil houden of het bestaande plafond wil behouden? Toepassing: binnen kamers, binnen badkamers

  Aan deze vloeren worden eisen aan de vloer gesteld op het gebied van brandwerendheid en geluidisolatie. Bij nieuwbouw is dit vaak 60 minuten WBDBO (weerstand tegen brand doorslag en brand overslag) en een DntAk >= 52 dB en LnTA <= 54 dB. Echter zal het hier vaker gaan om een renovatie waar de eisen een stuk lager zijn.
  Vaak kan worden volstaan met een fermacell Honingraatsysteem van 30 mm met daarop een fermacell Vloerelement 2 E 31 (30 mm).
  Een goed advies is hier van wezenlijk belang om een goed eindresultaat te verkrijgen.
  Stuur ons middels het contactformulier uw huidige opbouw (indien mogelijk met  een tekening) met de gevraagde prestaties.
  Wij zorgen dan voor een maatwerkadvies voor uw toepassing.