Roofing

In bijna elke stad is huisvesting schaars. Huren is vaak onbetaalbaar en datzelfde geldt voor bouwgrond. Hierdoor wordt het verbouwen van de bestaande gebouwenvoorraad steeds belangrijker. Het dak vormt daarbij vaak een ongebruikte mogelijkheid om meer woonruimte te creëren. En het plaatsen van een opbouw heeft nog een extra charme: je bespaart niet alleen op grondkosten, maar ook op ontwikkelkosten.
 
Als dé klassieke methode voor het realiseren van een opbouw heeft houtskeletbouw vele voordelen: houtskeletbouw kan ook worden gebruikt op plekken waar massiefbouw te zwaar wordt, zodat er geen extra stabiliteitsmaatregelen nodig zijn. Als bekleding van houten constructies hebben de fermacell® Gipsvezelplaten hun waarde al bewezen: met hun houtgetrouwe materiaal- en verwerkingseigenschappen vormen ze een goede afwerking van het onderliggende houten frame.

Statische voordelen
Met hun relatief lage eigen gewicht zijn fermacell® Gipsvezelplaten ideaal voor het bekleden van de lichte houten constructie-elementen. Bij een opbouw vormen ze geen wezenlijke extra belasting die de stabiliteit zou kunnen beïnvloeden. Tegelijkertijd voldoen fermacell® Gipsvezelplaten aan alle statische stijfheidsvereisten die aan moderne wanden worden gesteld. Dankzij hun hoge mechanische stabiliteit kunnen de platen gebruikt worden als wandpanelen voor de verstijving van houten gebouwen.
 
Prefabricage
Een groot voordeel bij het realiseren van een uitbouw is dat de houtbouw tegenwoordig gebruik maakt van verregaande prefabricage van dak-, wand- en plafondelementen. De optimale fabricage-omstandigheden zonder weersinvloeden zorgen voor een hoge afwerkingskwaliteit. Deze werkwijze garandeert een snelle en soepele montage op de bouwplaats en dus korte bouwtijden. Vervolgwerkzaamheden kunnen direct na de montage van de elementen beginnen. Doorgaans blijven de woonruimten op de onderste verdiepingen tijdens de bouwperiode bewoonbaar. Deze kwaliteits- en tijdswinst is mede te danken aan fermacell® Gipsvezelplaten, omdat ze direct na levering gemonteerd kunnen worden. Het is niet nodig een dagenlange acclimatiseringsperiode of droogtijd in de planning op te nemen.

Uw voordelen met fermacell® in een oogopslag:

  • Eenvoudige plaatsing
  • Stabiel en robuust
  • Betrouwbare brandbeveiliging
  • Verbetering van binnenklimaat
Brandveiligheid
Met fermacell® Gipsvezelplaten kunnen slimme brandveiligheidsconcepten snel, eenvoudig en voordelig worden doorgevoerd, juist ook bij het realiseren van een opbouw. Er zijn brandveilige bekledingsoplossingen voor de classificaties K210, K230, K260 en voor de in de verhuur veelgebruikte K245 bekleding. Afhankelijk van de constructie, garanderen fermacell® Gipsvezelplaten de brandveiligheid volgens DIN 4102-2 / DIN EN 13501-2 in de brandveiligheidsklassen F30 tot F120/REI30 tot REI120. We beschikken over algemeen bouwkundige keuringscertificaten voor zeer brandvertragende elementen en varianten van brandwerende bekledingsopties binnen het bekledingscriterium K260. Deze worden gebruikt voor de realisatie van meerlaagse houtbouw en opbouwen van bouwklasse 4.
 
Slanke constructies
Houtskeletbouw wanden met de juiste isolatie in de spouw die bekleed zijn met fermacell® Gipsvezelplaten bieden zeer goede thermische isolatie en zijn aanzienlijk slanker dan andere wandconstructies, zelfs bij hoge thermische prestaties. Zo wordt de ruimte optimaal gebruikt en extra woonoppervlak gerealiseerd.
 
Binnenklimaat
Als natuurlijk bouwmateriaal draagt hout bij aan een aangenaam binnenklimaat. De vocht- en temperatuurregulerende werking van fermacell® Gipsvezelplaten maakt het woongenot compleet. Omdat de platen zonder lijm en uitsluitend uit natuurlijke materialen als gips, gerecycled papier en water worden vervaardigd, bevatten ze bovendien geen schadelijke stoffen zoals formaldehyde. Deze positieve bouwbiologische eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten zijn beloond met het IBR-keurmerk van het Institut für Baubiologie in Rosenheim en met de toekenning van het certificaat "Low Emission Product” door het gerenommeerde eco-Instituut in Keulen.
×