Veelgestelde vragen

Wijchen maakt Het! De opkomst van de moderne industrie

23-2-2017
Vanaf zaterdag 18 maart opent de tentoonstelling 'Wijchen maakt Het! De opkomst van de moderne industrie' haar deuren voor het publiek. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 oktober 2017.

 

De expositie is verlengd t/m zondag 14 januari 2018.

Wijchense maakindustrie

De expositie 'Wijchen maakt Het!' toont hoe Wijchen de opkomst van de industrie heeft doorgemaakt. Een groot aantal bedrijven uit de Wijchense maakindustrie - ook fermacell - laat in deze expositie zien hoe men zich heeft ontwikkeld. Uniek fotomateriaal, bijzondere industriële objecten, boeken en persoonlijke verhalen geven hiervan een goed beeld. De allerlaatste innovaties van nieuwe bedrijven op onder andere Bijsterhuizen krijgen een plek, bijvoorbeeld de ontwikkeling van een slimme ‘plug in’ anno 2017.

Kunstenaar ToPé

Naast deze moderne producten zijn er ook archeologische vondsten te zien die een beeld geven van de vroegste industriële activiteiten. Bovendien exposeert Toon Peters, de bekende Wijchense kunstenaar ToPé, aansprekende objecten. Hij is als kunstenaar steeds op zoek naar historische verbindingen tussen mens en materiaal. ToPé werkt met oud gereedschap, hout en elementen uit de natuur. Kunst ontmoet industrie.

Meer info:

De expositie is verlengd t/m zondag 14 januari 2018.

×