Veelgestelde vragen

Warme voeten in Het Schip met JK fermafloor

23-6-2016
JK fermafloor is toegepast bij de renovatie van Het Schip: een huizenblok met sociale huurwoningen in Amsterdam. Hiermee krijgt het monument uit 1921 een optimaal wooncomfort.

 

Bij Het Schip is gebruik gemaakt van zonneboilers en PV-panelen. Voor traditionele warmteopwekking wordt gebruik gemaakt van een cv-ketel. Dit systeem is gecombineerd met het geïntegreerde vloerverwarming JK fermafloor. Het voordeel ten opzichte van een radiator is dat hiermee ruimte wordt bespaard in de toch al kleine woningen (60 m2). Bovendien kan met lage temperaturen worden verwarmd, wat het systeem duurzaam maakt.

De vloer is als volgt opgebouwd: de verdiepingsvloer bestaat uit een houten balkenlaag met planken. Vervolgens komt hier een vloerelement 2E26 op, bestaande uit een viltlaag (9 mm) twee fermacell Gipsvezelplaten (van elk 12,5 mm). In deze vloerconstructie wordt na montage een sleuf van 15 mm stofarm geslepen, waarin de JK Flextube nauwkeurig wordt aangebracht. Hier bovenop komt een drukverdelende laag van 10 mm fermacell Gipsvezelplaat.

Persbericht

In de pers:

Meer info:

×