Veelgestelde vragen

Van Keulen neemt afval retour met de 'Take-it-Bag'

12-10-2012
Ook FERMACELL heeft Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan en daarom steunen wij het initiatief van Van Keulen. Samen werken we tenslotte aan een duurzame bouw.

 

Met ruim 6.500 artikelen en meer dan honderd jaar ervaring is Van Keulen uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van hout en bouwmaterialen in Amsterdam en omstreken.


Vanaf september 2012 neemt Van Keulen het bouw-afval van klanten retour middels de vederlichte Take-it-Bag. Deze bigbag van 1 kuub (1m³) wordt vanaf de bouwplaats ingenomen.

Grote vuilcontainers op parkeerplaatsen zijn verleden tijd. En afval de trappen afsjouwen hoeft ook niet meer! De vrachtwagens van Van Keulen rijden dus niet meer leeg de stad uit en de grote containers maken plaats voor kleinere bigbags. Dat betekent: minder vuilniswagens én minder vuilcontainers in de binnenstad. Zo blijven de parkeerplaatsen vrij voor auto’s, het verkeer stroomt beter door en de luchtkwaliteit verbetert. Bovendien wordt de inhoud van de Take-it-Bag voor gegarandeerd 88% gerecycled en de zak zelf zelfs voor 100%. Zo is de Take-it-Bag een noemenswaardige aanvulling op het MVO-beleid van Van Keulen Hout en Bouwmaterialen.

 


Samenwerking leidttot veel innovatievereoplossingen. Het is absoluut noodzakelijkom samen tot energiezuinige, duurzame en efficiëntegebouwen te komen.

Door het stijgend gebruik van gips in de bouw neemt ook de hoeveelheid gips in bouw- en sloopafval toe. Op Europees niveau worden al jaren inspanningen verricht om ervoor te zorgen dat de lidstaten een oplossing zoeken voor de groeiende afvalberg. Daarnaast is er een toenemend besef dat de voorraad grondstoffen eindig is. Met als gevolg dat de kostprijs van veel grondstoffen sterk is gestegen en nog verder zal stijgen. Door deze ontwikkelingen is er een groeiende druk om bouwafval maximaal te gaan recyclen. FERMACELL maakt al optimaal gebruik van de recycling van restafval van gips, zowel van de bouwplaats als van de eigen fabriek. Daartoe is onlangs een nieuwe recycle-installatie in gebruik genomen.

 

×