Veelgestelde vragen

Powerpanel H2O voor buitentoepassingen

25-1-2017
fermacell Powerpanel H2O als drager van keramische platen en steenstrips

 


Eerst was deze cementgebonden wandplaat alleen geschikt voor binnentoepassingen. De hechting tussen Powerpanel H2O en de keramische platen is gewaarborgd dankzij goede verlijming, ontwikkeld door Dynamic Bonding Systems uit Vlijmen.

 

Powerpanel H2O als drager van keramische platen en steenstrips

Van oudsher geven bakstenen ons in gevoel van veiligheid. Daarom kan een architect ervoor kiezen om keramische platen of steenstrips met de uitstraling van bakstenen, te verlijmen op Powerpanel H2O. De verlijming is een innovatie van Dynamic Bonding Systems. Onder hoge druk wordt Sprayable MS Polymeer gespoten op Powerpanel H2O. Hier wordt de keramische plaat vervolgens in één handeling tegenaan bevestigd.


Gevel van studentencomplex met cementgebonden wandplaten van fermacell bestand tegen windlast van 1,36 kN/m²

De hechting bleek een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van 361 zelfstandige studentenwoningen, op de Laan van Spartaan in Amsterdam West. De prefab woningen worden modulair gebouwd tot 16 verdiepingen hoog. Larson Dijk, hoofd toepassingstechniek bij fermacell: ‘De constructeur heeft de maximale windlast op het hoogste punt van het complex berekend: dit komt neer op 1,36 kN/m². In eerste instantie vangt Powerpanel H2O de winddruk op. Vervolgens geeft de plaat deze winddruk weer af aan de bevestigingsmiddelen, die het op hun beurt weer afgeven aan de draagconstructie.’


BIM

In dit project is BIM ingezet: alle partijen, zo ook fermacell, hebben de details van hun product aangeleverd, wat verwerkt is in een 3D-model. Momenteel worden per week tientallen woningen in de fabriek geproduceerd en afgeleverd op de Laan van Spartaan. In de zomer van 2017 wordt het project opgeleverd.


Meer info:

In de pers:

×