Veelgestelde vragen

Powerpanel H2O creëert egale ronding bij koepel in gemeentehuis in Heinkenszand

5-6-2014
Voor de renovatie van het gemeentehuis in Heinkenszand is fermacell Powerpanel H2O toegepast aan de binnenzijde van het koepelvormige dak.

 

 

 

 

Deze cementgebonden platen vormen de ondergrond voor het glasmozaïek, dat het gebouw uit de jaren ’80 een modernere uitstraling moet geven.

 

Het doel van de renovatie is om het gebouw energiezuiniger te maken.

 

Bouwmaterialenhandelaar Saint-Gobain Raab Karcher kiest om twee redenen voor fermacell Powerpanel H2O.

 

 

Glasvlies

Ten eerste blijkt het materiaal dankzij de buigzame eigenschappen uitermate geschikt als toepassing voor de koepel. Doordat de plaat is voorzien van glasvlies, kan Powerpanel H2O in alle mogelijke richtingen tot 180 graden worden gebogen om zo een egale ronding te creëren.

 

 

Weinig thermische spanning

Ten tweede is het mogelijk om de glastegels rechtstreeks op de plaat te verlijmen. Dit komt doordat Powerpanel H2O als lichtbetonplaat nauwelijks uitzet of krimpt als gevolg van warmte of kou. De werkingsverschillen tussen de eindafwerking en de plaat zijn dusdanig klein dat er weinig thermische spanning wordt opgebouwd.

 

 

Kees de Visser, vestigingsleider van Raab Karcher Middelburg:

‘Bij alternatieve houtmaterialen gebruiken we een mortelweefsellaag om die thermische spanning te onderbreken. In dit geval waren extra maatregelen, zoals het aanbrengen van een mortelweefsellaag, dus niet nodig. Dit resulteert in een reductie van bouw- en droogtijd.'

 

 

 

Persbericht: Cementgebonden Powerpanel H2O plaat is volledig buigzaam dankzij glasvlies en zet minimaal uit als gevolg van temperatuurswisseling

 

 

Documentatie: fermacell Powerpanel H2O - Productinformatie en verwerkingsrichtlijnen

×