Veelgestelde vragen

Optimaal geluidscomfort in Waldorf Astoria hotel Amsterdam

31-3-2014
In het getransformeerde Waldorf Astoria hotel in Amsterdam is het fermacell geluidsisolerend vloersysteem toegepast op de houten etagevloeren.

 

 

 

 

 

fermacell geluidsisolerend vloersysteem

 

Na een vergelijkende praktijktest ter plaatse bleek een combinatie van fermacell geluidsisolerende Vloerelementen, fermacell Isolatiekorrels en een gipskartonsysteem aan de plafonds het beste te voldoen aan de strenge geluidscomforteisen. Zo'n 5.000 m² aan vloeroppervlak in het hotel is bedekt met fermacell. De ongelijke vloerniveaus in de van oorsprong zes monumentale grachtenpanden werden eerst geëgaliseerd met fermacell Isolatiekorrels. Vervolgens werden de vloeren in de slaapkamers afgewerkt met fermacell 2 E 32 Vloerelementen met een isolerende laag van minerale wol. Op de vloeren in de gangen en andere druk belopen ruimten liggen 2 E 31-vloerelementen met houtvezelplaat vanwege hun hoge drukvastheid.

 

 

Brandveiligheid


Ook de brandveiligheid van de houten vloeren is gewaarborgd. Met een brandvertraging van minimaal 60 minuten draagt deze combinatie belangrijk bij aan de brandveiligheid op de etages.

 

 

Logistiek

 

De logistiek was ook een uitdaging; ondanks de bijna dagelijkse aanvoer van bouwmaterialen ondervond het verkeer op de smalle gracht nauwelijks hinder van het laden en lossen.

 

 

 

 

 

 

×