Veelgestelde vragen

Nominatie Gulden Feniks voor halve-doos-in-doos renovatieconcept fermacell

3-7-2014
Het renovatieproject 21 woningen Van Randerodestraat in Boxtel heeft de nominatie gekregen voor de Gulden Feniks 2014 in de categorie Renovatie.

 

 

NRP Gulden Feniks

 

Uniek aan de NRP Gulden Feniks is het exclusieve karakter van een integrale prijs. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van een project wegen even zwaar. Geen enkele andere prijs is zo veelzijdig van opzet. De onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) reikt de NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland.

 

 

fermacell halve-doos-in-doos-concept

 

Het halve-doos-in-doos-concept van fermacell voorziet in systeemoplossingen met fermacell Gipsvezelplaten voor renovatieprojecten in alle woningen die dateren van vóór de invoering van het Bouwbesluit:

  • vooroorlogse woningen (tot 1945),
  • vroeg-naoorlogse woningen (1946-1964),
  • woningnoodwoningen (1965-1974) en
  • energiecrisiswoningen (1975-1991).

 

Elke oplossing vraagt de helft van de hoeveelheid materiaal en arbeid die doorgaans nodig is. Dankzij hun slanke opbouw beperken de systeemoplossingen het verlies aan verhuurbaar oppervlak tot een minimum, terwijl ze energetisch en brandtechnisch een grote verbetering betekenen.

×