Veelgestelde vragen

Nieuw: halve-doos-in-doos-concept fermacell voor renovatie grondgebonden woningen

4-3-2014
fermacell uit Wijchen introduceert het unieke halve-doos-in-doos-concept voor grondgebonden woningen.

 

Vernieuwde totaaloplossing renovatie grondgebonden woningen: optimale geluidsisolatie overtreft Bouwbesluitnorm

Met dit doorontwikkelde halve-doos-in-doos-concept komt fermacell tegemoet aan de groeiende vraag wat betreft het renoveren van grondgebonden woningen. De vernieuwde totaaloplossing staat voor snel en efficiënt renoveren met de helft minder arbeid en materiaal, wat dus een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke eisen die grondgebonden woningen met zich mee brengen wat betreft geluidseisen en detaillering. Door het gebruik van de droogbouwoplossing voldoet de gerenoveerde grondgebonden woning volledig aan de door het Bouwbesluit gestelde hoge geluidseisen.

Unieke totaaloplossing fermacell halve-doos-in-doos-concept

Kostenbesparende akoestische renovatieoplossing: helft minder materiaal en arbeid, Rc-waarde tot ≥5 m2K/W minimaal verlies woonoppervlak en grote brandtechnische verbetering

Met deze unieke totaaloplossing worden woningscheidende wanden slechts aan één zijde voorzien van een voorzetwand met fermacell Gipsvezelplaten en isolatiepakket, terwijl de woning zelfs kan worden opgewaardeerd tot comfortklasse (K=2) op gebied van luchtgeluidsisolatie (DnT;A ≥ 57 dB) en contactgeluidsisolatie (LnT;A ≤ 49 dB). Hierdoor brengt het concept de gerenoveerde woning minimaal op het in het Bouwbesluit vastgelegde niveau voor nieuwbouw. Dit betekent voor de oudere woningen (die dateren uit de periode van voor het Bouwbesluit) een aanzienlijke verbetering.

In de Jan Bernardusstraat in Amsterdam wordt momenteel een grondgebonden woning gerenoveerd volgens het halve-doos-in-doos-principe.

Meer informatie

Publicatie

×