Veelgestelde vragen

Maasvilla’s vlotjes te water

29-3-2012
Onder grote publieke belangstelling zijn de drijvende en amfibische woningen van Dura Vermeer deze week het water ingehesen in de Maas bij Ohé en Laak. Dit gebeurde met een zogenoemde duo-lift van twee mobiele kranen, respectievelijk 500 en 700 ton.


De wanden in de villa’s zijn door De Mâr Houtkonstrukties BV opgebouwd met FERMACELL Gipsvezelplaten.

 

De 16 semidrijvende villa’s en 16 permanent drijvende villa’s liggen trapsgewijs naast en voor elkaar. Daardoor is er altijd een wijds uitzicht zowel laag- als bij hoogwater. Van de 16 semidrijvende villa’s staan er 8 bij normale waterhoogte op een betonnen fundering. Deze gaan alleen bij hoog water tijdelijk drijven. De andere 8 villa’s staan op betonnen palen en drijven niet. De 16 drijvende villa’s liggen permanent in het water en wat verder van de dijk aan een lange steiger die met de villa’s meebeweegt. Ze worden onafhankelijk van het waterpeil door stevige verankeringpalen op hun plaats gehouden.

Innovatie bouw

 

De Maasvilla’s zijn in verband met hun gewicht geheel in solide houtskeletbouw opgezet, waarbij zowel de gebruikte materialen als de gehele afwerking aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Het bouwprincipe is een betonnen drijfbak met een houtskelet opbouw waarbij een slimme indeling de villa, mede door het functioneel gebruik van deze betonnen drijfbak, maximale ruimte geeft. Dit in tegenstelling tot veel andere drijvende woningontwerpen.

×