Veelgestelde vragen

fermacell zet in op kwaliteit bij transformatieprojecten

21-5-2015
Bij transformatieprojecten ligt kwaliteitsdegradatie op de loer, constateert fermacell. ‘De eisen op gebied van akoestiek en brandwerendheid zijn voor een kantoor nu eenmaal anders dan voor een appartement,’ legt Larson van Dijk, technisch adviseur bij fermacell, uit.

 

‘We zien helaas in de uitvoering vaak dat kwaliteit of veiligheid ten koste gaan van een lage prijs. We proberen onszelf als maatstaf te nemen: zou ik hier willen wonen? De eindgebruiker moet centraal worden gesteld.’


Het aantal leegstaande panden is nog altijd een groeiend probleem

Volgens een recent onderzoek van DTZ Zadelhoff staat er zo’n 8 miljoen m2 aan kantoorruimte leeg. Dit cijfer stijgt jaarlijks met 2,4 procent.


De oplossing kan worden gezocht in transformatie

Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de transformatie van Landgoed Van Schothorst uit 1933: een herstellingsoord voor onderwijzers dat vanaf deze zomer als luxe woonbestemming dient. De appartementen behalen op gebied van geluidisolatie de comfortklasse (k=2). De hoge prestaties wat betreft luchtgeluidisolatie (Rw = 67 dB) en contactgeluidisolatie (LnT;A = 46 dB) zijn gerealiseerd dankzij de fermacell Vloerelementen en het plafondsysteem. Hiermee overtreft fermacell ruimschoots de eisen die het Bouwbesluit stelt (Rw = 52 dB en LnT;A = 54 dB).


Momenteel is fermacell betrokken bij nog twee transformatieprojecten

Meer informatie:

 

×