Veelgestelde vragen

fermacell Vloerelementen in ICDuBo als duurzame renovatieoplossing

8-10-2014
Voor de renovatie van het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) in de Rotterdamse haven is 600 vierkante meter gipsvezel vloerelementen van fermacell toegepast.

 

 

Havenbedrijf Rotterdam, die de ruimte verhuurt aan ICDuBo, wilde het honderd jaar oude pand zo duurzaam mogelijk maken. De keuze viel daarbij op fermacell Vloerelementen.

 

Waarom fermacell?

‘Dit product hebben we het Havenbedrijf Rotterdam aangeraden, omdat we fermacell zien als producent van duurzame vloer- en wandelementen,’ aldus Aart van der Wilt, kennismanager duurzaam bouwen van het ICDuBo. ‘De gipsvezel vloerelementen bestaan uit natuurlijk, recyclebaar materiaal en zijn daarmee een duurzaam ecologisch verantwoord product. In onze expositieruimte tonen we bovendien de greenline gipsvezelplaten van fermacell als onderdeel van een frisse school.’

 

 

Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo)

Het ICDuBo is een onafhankelijk kenniscentrum, dat voor de gehele bouwkolom duurzame oplossingen inzichtelijk maakt. Het centrum is nu al dagelijks toegankelijk. De feestelijke heropening is begin 2015.

 

 

 

 

 

Meer info:

 

×