Veelgestelde vragen

fermacell viert 25 jarige bestaan:

6-6-2013
focus toekomst op renovatiemarkt en uitbreiding productiecapaciteit

 

 

 

Op 14 juni dit jaar viert fermacell het 25-jarig bestaan alsfabrikant van gipsvezelplaten en cementgebonden platen. Indertijd gestart alsproducent van gipsvezelplaten, bracht fermacell dit bouwmateriaal - aanvankelijk onder de merknamen Vaplex en Vaplus - op de markt als een milieuvriendelijk, flexibel en lichtgewicht afbouwproduct voor droogbouwsystemen. Na 25 jaar is fermacell nog steeds een veel in utiliteit- en renovatieprojecten toegepaste gipsvezelplaat, waarmee sneller een binnenwand is op te bouwen dan metselen met bakstenen.

 

fermacell gaat in deze crisistijd tegen de stroom in door zich bijvoorbeeld nadrukkelijk te richten op de renovatiemarkt en door uitbreiding van de productiecapaciteit met de aankoop van nieuwe enuitbreiding van bestaande productielocaties. "De crisis is grotendeels langs ons heen gegaan", zegt René Verkuijlen, marketing manager fermacell. "Natuurlijk signaleren wij de gevolgen van de stagnerende bouwproductie. Maar we merken ook dat de renovatiemarkt voor woningen de laatste jaren sterk is gegroeid. Wij hebben met onze platen en vloerelementen altijd al een sterke focus op renovatie gehad en we gaan ervan uit dat deze markt interessant blijft, ook als na 2014 volgens de laatste prognoses de nieuwbouw aantrekt." Om de almaar groeiende internationale vraag naar fermacell producten te kunnen opvangen, heeft het bedrijf de afgelopen periode de productiefaciliteiten sterk uitgebreid.

 

Op 1 junibezochtenbelangstellenden de Open Dag van Fermacell in Niftrik. Fermacell had haar deuren open gezet vanwege het 25-jarig bestaan van de fabriek. Vol belangstelling lieten de gasten zich informeren over het ontstaan van een gipsvezelplaat.

 

 

Meer info:

Fermacell viert 25-jarig bestaan | SchildersVAK

×