Veelgestelde vragen

FERMACELL project wint Gulden Feniks 2012!

11-6-2012
De Gulden Feniks 2012 is op 6 juni tijdens de beurs PROVADA uitgereikt aan drie projecten in de categorieën Gebiedstransformatie, Renovatie en Transformatie. In de categorie Renovatie won het Amsterdamse project ‘De Koningsvrouwen van Landlust’.

Een onderdeel van het hier toegepaste doos-in-doos-systeem is de FERMACELL vloer.
In totaal maar liefst 11.000 m2 FERMACELL Vloerelementen!

 

MAT Afbouw uit Zaltbommel verrichtte de afbouwwerkzaamheden. Directeur Marco Mooren: “We brachten eerst een vijf centimeter dikke laag hoogwaardige thermische isolatie aan op de houten vloerdelen. Daar overheen ging een luchtdichte folie. Vervolgens legden we de FERMACELL Vloerelementen, bestaande uit 2x10 mm gipsvezelplaat. Met deze constructie sloegen we drie vliegen in één klap: thermische isolatie, geluidsisolatie en brandscheiding. Bovendien leverde het een mooie vlakke vloer op.”

Marco Mooren werkt graag met FERMACELL. “Het is een prettig product. We hebben een goede samenwerking met FERMACELL en zijn blij met de technische ondersteuning die we van ze krijgen.” Het renovatieproject in Amsterdam is spraakmakend en zit vol innovaties op het gebied van energieopwekking en -besparing. Het voorbeeld- en leerproject trekt veel bekijks van andere woningcorporaties die voor omvangrijke renovatieprojecten staan.

×