Veelgestelde vragen

fermacell optimaliseert fabriek met MES

25-8-2016
Vanaf heden wordt een Manufacturing Execution Systeem (MES) gefaseerd ingevoerd bij fermacell. Dit zorgt voor de optimalisatie van de fabriek in Wijchen. Dankzij het systeem krijgt fermacell namelijk real-time inzicht in de performance van de machines en de kwaliteit van haar producten.

Het Manufacturing Execution Systeem zorgt sinds april al voor de tracking en tracing van eindproducten en pallets van de zaagmachine tot aan de verpakkingsmachine. In vervolgfasen is ook tracking en tracing van halffabrikaten mogelijk. De administratie wordt nu dus in één systeem bijgehouden, zodat werknemers niet meer in verschillende databases en Excel sheets hoeven te zoeken.

Door het automatisch registreren van pallets en daarmee kwaliteitsafval, is de kans op het maken van fouten bij de registratie aanzienlijk kleiner. ‘Daarbij is het voor ons belangrijk dat productiemedewerkers zelf real-time inzicht hebben in de performance van de machines en de kwaliteit van de producten die men op dat moment maakt. Hierdoor kunnen ze zelf tijdig ingrijpen en bijsturen waar nodig’, aldus Ton Bouw, CTO bij fermacell.

Tot slot wordt ook de module Quality toegevoegd aan het systeem voor registratie van kwaliteitscontroles en inspecties. Het MES systeem wordt gefaseerd ingevoerd door Actemium en is gebaseerd op het product TrakSYS TM.

×