Veelgestelde vragen

fermacell op NVTG Voorjaarscongres 2018

5-3-2018
Op donderdag 5 april 2018 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg (NVTG) in het congrescentrum te Nijkerk weer hét jaarlijkse congres over Technologie in de Gezondheidszorg.

 

Het NVTG Voorjaarscongres is een hoogtepunt voor professionals in het (technisch) facilitaire vakgebied in de zorgsector. Het congres wordt door vele deelnemers bezocht. Bijzondere waardering is er voor de beursvloer van het congres, die een uitstekende gelegenheid biedt om te netwerken.

Congresthema

Het congresthema is: Kwaliteit, Veiligheid en Verantwoording.

Kwaliteit

fermacell wil haar bijdrage leveren aan een duurzame wereld door het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige en volledig herbruikbare materialen. De kwaliteit van onze producten beperkt zich niet alleen tot de tastbare eigenschappen van het product, maar heeft ook betrekking op het effect ervan voor mens en milieu, in de breedst mogelijke zin.

fermacell bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. fermacell Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/ KIWA).

Verantwoorde productie, verantwoord product

fermacell Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels, die via een recyclingprocédé uit oud papier worden gewonnen. Na vermenging en toevoeging van water persen wij de grondstoffen onder hoge druk tot oersterke homogene afbouwplaten. De platen worden hierna gedroogd, geschuurd, geïmpregneerd en op maat gezaagd. Dit innovatieve en ecologisch verantwoorde productieproces staat onder strikte kwaliteitscontroles. Het gerenommeerde Oostenrijkse Instituut voor Bouwbiologie onderzocht de gebruikte stoffen, het productieproces en het eindproduct en concludeert dat gipsvezelplaten van fermacell in belangrijke mate bijdragen aan een gezondere, betere leefomgeving. fermacell Gipsvezelplaten voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

fermacell is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. De samenstelling van het materiaal van fermacell wordt door het proefrapport van het “Institut für Bautechnik, Berlin (nicht brennbare Baustoffe der Klasse A 2 - Prüfzeichen PA-III 4.6) aangetoond. Door een producttest heeft het “Österreichische Institut für Baubiologie, Wien” de fermacell Gipsvezelplaat als bouwbiologisch aan te raden ingeschaald. Van het “Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH” werd op basis van de uitstekende testresultaten aan alle nederzettingen voor het product fermacell een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van fermacell afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.


Bedrijvenmarkt

fermacell is aanwezig op stand #6.

Sprekersprogramma

Holland Water is gecontracteerd als congreshoofdsponsor. Zij maken het mogelijk dat NVTG in het sprekersprogramma een presentatie kan opnemen van Mercedes-Benz Nederland hoe zij invulling en uitvoering hebben gegeven aan de begrippen Kwaliteit, Veiligheid en Verantwoording. Er is opvalland veel gelijkenis met de zorgsector waar het gaat om opleidingen en zelfontwikkeling. NVTG lanceert het RTG, Mercedes-Benz kent al jarenlang een omvangrijk opleidingsprogramma voor haar medewerkers. De presentatie zal een interessante inkijk geven in de wijze waarop Mercedes haar ijzersterke imago hierin weet vast te houden. Het congres zal met een daverende drum act worden afgesloten door Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk. Cesar is, behalve een virtuoze muzikant, ook een fervent Mercedes rijder.

Congreslocatie

Golden Tulip Ampt van Nijkerk
Adres: Berencamperweg 4, 3861 MC Nijkerk

×