Veelgestelde vragen

FERMACELL op Floriade

9-5-2012
Biobased Kidshouse met binnenwanden en vloeren van FERMACELL

 

 

De Floriade is de Wereld Tuinbouw Expo die eens in de tien jaar in Nederland plaatsvindt.

 

Bij het Rijkspaviljoen op de Floriade in Venlo staat een speelhuis voor kinderen dat volledig uit innovatieve groene bouwmaterialen is gemaakt. Het “Kidshouse” vormt een aansprekend voorbeeld van ‘biobased’ bouwen zonder gebruik te maken van chemische materialen gemaakt uit fossiele grondstoffen. Alle onderdelen van het speelhuis zijn gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen. Dat zorgt ervoor dat het huis volledig recyclebaar is.

 

Het Kidshouse is ontworpen door 2D3D.
Meer dan tien Europese bedrijven hebben onderdelen voor het huis aangeleverd.

 

Zo zijn de binnenwanden en vloeren, die de lucht zuiveren, gemaakt van FERMACELL.

 

De binnenwanden en vloeren van het kinderhuisje bestaan uit gips en papiervezels afkomstig uit gerecycled afval. De platen hebben een bijzondere eigenschap: ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht binden en afbreken, waardoor ze bijdragen aan een gezond woon- en werkklimaat. Dat komt doordat ze zijn bedekt met een laag keratine, een eiwit uit schaapswol dat schadelijke stoffen via een chemisch proces aan zich bindt en afbreekt.

 


De kinderen kunnen in het huis niet alleen spelen, ze leren ook iets over het huis en de gebruikte materialen.

 

Het Kidshouse is een initiatief van BE-Basic, een internationaal publiek-privaat samenwerkingsverband tussen universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven, onder penvoerderschap van de Technische Universiteit Delft. Het huisje is gerealiseerd in nauwe samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

 

 

Tot en met 7 oktober is het Kidshouse is te zien op het terrein van het Rijkspaviljoen My Green World op de Floriade in Venlo.

 

Meer informatie:

×