Veelgestelde vragen

fermacell op beurs Bouw Compleet Hardenberg

18-9-2013
Evenals voorgaande jaren, is fermacell ook dit jaar weer exposant op de Bouw Compleet in Hardenberg van 8 tot en met 10 oktober.

Een bezoek aan de stand van fermacell, standnummer 432 in hal 4, zal ook ditmaal zeker de moeite waard zijn. Op de Bouw Compleet in Hardenberg toont fermacell met een “levensgroot” productmodel de basisprincipes van het innovatieve “Halve-doos-in-doos” renovatieconcept van fermacell: effectief renoveren met de helft minder materiaal en de helft minder arbeid. Deze unieke droogbouwoplossing, gebaseerd op het bekende droge afbouwsysteem van fermacell, stelt aannemers en afbouwers in staat woningscheidende wanden, vloeren en plafonds aan één zijde te voorzien van een systeemopbouw van fermacell Vloerelementen, Gipsvezelplaten of Powerpanel H2O en een isolatiepakket. Een renovatiewoning voldoet daardoor in één keer aan de eisen die het Bouwbesluit stelt aan geluidsisolatie, brandwerendheid en thermische isolatie. Het concept vraagt de helft van het materiaal en de helft van de arbeid die doorgaans nodig is en werkt daardoor kostenbesparend. Het verlies aan verhuurbaar oppervlak blijft tot een minimum beperkt. Het halve-doos-in-doos-concept is een renovatieoplossing die méér biedt tegen minder kosten, gebaseerd op integrale droge afbouw.’ Bovendien blijkt het halve-doos-in-doos-concept op het gebied van akoestiek een renovatiewoning op het in het Bouwsluit vastgelegde niveau voor nieuwbouw te brengen. Het onafhankelijke adviesbureau Peutz deed in 2012 akoestisch onderzoek naar het concept. Akoestisch adviseur Theo Scheers van Peutz: ‘Uit de resultaten van ons onderzoek blijkt dat het concept een renovatiewoning minimaal op het in het Bouwbesluit vastgelegde niveau voor nieuwbouw brengt.’ De eerste projecten volgens het halve-doos-in-doos-concept worden momenteel gerealiseerd.

 

Naast het renovatieconcept presenteert fermacell in Hardenberg ook de nieuwe fermacell Comfort Board plaat. Het is algemeen bekend: in de bouw wordt vaak zwaar werk verricht. Er worden veel en zware producten getild, gedragen, geduwd en getrokken. De rug, schouders, nek en armen worden vaak overbelast op de bouwplaats. Lichamelijke overbelasting door zwaar tillen en dragen leidt tot klachten en aandoeningen van het lichaam (nek, schouders, armen en rug). Bijna de helft van het ziekteverzuim in de bouw wordt door deze klachten veroorzaakt. Niet voor niets heeft de Inspectie SZW daarom aangekondigd om -na een periode van waarschuwen- vanaf 1 september direct boetes uit te gaan delen aan overtreders van het Arbo-convenant. Het convenant schrijft onder andere voor dat één persoon maximaal 25 kg mag tillen; twee personen mogen gezamenlijk maximaal 50 kg tillen. Boven de 50 kg moeten mechanische hulpmiddelen gebruikt worden. Daarom zijn er verschillende maatregelen nodig. Maatregelen die door alle partijen moeten worden uitgevoerd. fermacell neemthaar verantwoordelijkheid als een van de partijen in de bouwkolom serieus en introduceert de fermacell Comfort Board, een gipsvezelplaat met een standaardafmeting van 90 x 120 cm, in een dikte van 12,5 mm. Zonder maatwerktoeslag. Gewicht van een plaat: 15,5 kg per stuk! Daarbij heeft de plaat vierzijdig afgeschuinde kanten, voor een snellere montage en een vlakker resultaat. De platen zijn met de gebruikelijke toebehoren te verwerken, dus zonder aanvullende maatregelen zoals strips.

 

Ook zal op de stand van fermacell een doorlopende productdemonstratie plaats vinden van de verwerking van de gipsvezelplaten en vloerelementen van fermacell. De bouw- en afbouwsector staan steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Technologische vooruitgang en permanente doorontwikkeling van bouwmaterialen en –systemen zorgen voor meer en meer efficiëntie. Daarom is het zo belangrijk dat u als bouwprofessional up to date blijft. Uw concurrenten zitten tenslotte ook niet stil! fermacell helpt u graag uw vakkennis en vakmanschap te vergroten. Zowel op vakbeurzen, huisbeurzen als in het eigen trainingscentrum van fermacell in Wijchen, waar u als aannemer of afbouwbedrijf een training kunt volgen.

×