Veelgestelde vragen

FERMACELL in nieuw drijvend clubhuis voor Wijchense waterscouts

17-9-2012
Het nieuwe drijvende clubhuis van de Wijchense scouting zal volledig van duurzaam hout worden gebouwd. Vier houten spanten dragen samen met het middenbeuk het gebogen dak. De isolatie bestaat voornamelijk uit houtvezel; de afwerking van de wanden en vloeren wordt met FERMACELL Gipsvezelplaten greenline en Vloerelementen met vilten isolatielaag gedaan.

In oktober 2012 wordt gestart met de bouw van een drijvend clubhuis voor de waterscouts van de Wijchense Scouting St. Franciscus. De duurzame ScoutingArk is ontworpen door bureau ORGA architect. Het houten bouwwerk bestaat uit een middenbeuk, die wordt geflankeerd door twee gebogen dakconstructies.

Aan de waterzijde van het clubhuis komt een terras. Aan de andere kant zitten grote deuren, waar de vletten van de scouts via een hijsbalk naar binnen getild kunnen worden voor onderhoud. In de middenbeuk bevinden zich de sanitaire ruimten, de keuken en aan de top de stafruimte met uitzicht op het water.

 


De ScoutingArk vervangt een voormalige mijnenveger als clubhuis. Het lowbudgetproject wordt deels door een aannemer gerealiseerd. Ook zullen leden en oud-leden van de scoutingvereniging een steentje bijdragen aan de realisatie. FERMACELL zal de scouts voorzien van plaatmateriaal en technisch advies bij de totstandkoming van hun nieuwe onderkomen.

Architectenweb

×