Veelgestelde vragen

FERMACELL in Het Blok 2011

31-8-2011
Op 31 augustus is een nieuwe serie van het populaire televisieprogramma Het Blok gestart. Op 7 en 21 september zullen daarin de vloerelementen van FERMACELL verwerkt gaan worden en in beeld komen. Kijken dus!

7 en 21 september, Het Blok, Net 5, 20.30 uur

Het Blok gaat dit seizoen ‘back to basic’ en bevat alle vertrouwde ingrediënten: vier liefdeskoppels, lange klusnachten, slopende weekenden, harde deadlines en verrassende opdrachten. De vier koppels die dit jaar de strijd aan gaan zijn de fanatieke Astrid (38) & Stefan (38), de sportieve Suzanne (23) & Krijn (35), de benjamins Kim (24) & John (26) en de levensgenieters Thom (30) & Wim (40). Deze vier uitgesproken stellen hebben elf weken de tijd om vier appartementen met een beperkt budget volledig te renoveren en in te richten.

De populaire klusstrijd Het Blok is heftig gestart. Voordat de koppels het pand konden betreden, stond hen een battle te wachten. Dit was niet zomaar een battle. De koppels moesten 24 uur lang achter elkaar klussen. Goed presteren was van levensbelang, want de uitslag was allesbepalend voor het verdere verloop van Het Blok.

Dat het zwaar wordt is een feit, maar deze eerste opdracht brengt meteen zoveel emoties en frustraties met zich mee dat de koppels compleet overdonderd worden. De toon is gezet! Het Blok is 31 augustus om 20.30 uur gestart met een extra lange eerste aflevering op Net5. In de eerste aflevering arriveerden de vier koppels gespannen op een geheime locatie in Amsterdam, waar Erik van der Hoff ze verwelkomde bij de heftigste openingsbattle ooit. In 24 uur tijd moesten de koppels vanuit het niets een compleet ingerichte woonkamer neerzetten met muren, ramen en een vloer. Maar dit niet alleen, de kamer moest ook volledig geschilderd en ingericht worden. Slapen was dus absoluut geen optie! Het werd een hectische en bovenal slopende race tegen de klok, waarbij de emoties hoog opliepen.

 

 

Woensdag 7 september 2011: Aflevering 2
De stellen hebben hun eerste onrustige nacht in het blok erop zitten. Tijd om uit te rusten van de 24 uurs battle is er niet, want ze moeten allemaal een bouwtekening maken. Pas als die is goedgekeurd, mogen ze met de verbouwing beginnen. En die bouwtekening blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. De blokbewoners maken kennis met de uitvoerder en dat is een oude bekende. Voor sommigen is de ontmoeting met de uitvoerder niet heel soepel. Erik vertelt in de bewonersvergadering welke kamer er als eerste opgeleverd moet worden en wanneer. De eerste onenigheid en verdenkingen over de werkwijzen en samenwerking steken al snel de kop op.

Kijk hier aflevering 2 van Het Blok terug en let vooral op 3:26!

 

Woensdag 21 september 2011: Aflevering 4
De stellen zijn heel hard aan de slag met de bouw van de slaapkamer. Aan het eind van de week moet deze worden opgeleverd. Uitvoerder Theo is niet te spreken over de kwaliteit en dat betekent dat er het één en ander afgebroken en opnieuw opgebouwd moet worden. Daarom moet iedereen tot diep in de nacht door. De vermoeidheid slaat toe en dat zorgt voor veel onderlinge irritaties. Tot overmaat van ramp staat dan ook nog midden in de nacht de politie op de stoep. Betekent dit een bouwstop voor de kandidaten?

Kijk hier aflevering4 van Het Blok terug!

 

×