Veelgestelde vragen

fermacell greenline recent toegepast bij de bouw van prefab strandhuisjes in Domburg

31-10-2013
De manier waarop in een woning of pand wordt geleefd, beïnvloedt voor een groot deel het binnenklimaat. De fermacell greenline platen verbeteren het binnenklimaat. De keratine in de plaat neutraliseert namelijk de Vluchtige Organische Stoffen (VOS) voor een groot deel en zuivert de binnenlucht.

 

 

 

fermacell greenline neutraliseert grotendeels schadelijke stoffen

De greenline gipsvezelplaten van fermacell zuiveren de lucht en verbeteren zo het binnenklimaat. Dit komt door de keratine in de plaat, die Vluchtig Organische Stoffen (VOS) voor een groot deel neutraliseert. Deze stoffen komen vrij door gebruik van onder meer parfum, cosmeticaproducten of schoonmaakmiddelen. Een van deze voornaamste VOS is Formaldehyde, dat door de Wereldgezondheidsorganisatieop de zwarte lijst is gezet. De stof wordt namelijk als kankerverwekkend beschouwd door het internationaal agentschap voor kankeronderzoek. Greenline platen nemen Formaldehyde voor 99 procent op, binden het in en elimineren de stof.

 

 

Sentinel Haus Institut

Silke Mast, technisch projectmanager bij het onafhankelijk Sentinel Haus Institut uit Freiburg, Duitsland: ‘greenline is door ons als best getest op basis van ECO-institut test 40633-077 en daarom bevelen we het product aan bij aannemers en afbouwers.’

 

 

Prefab strandhuisjes met fermacell greenline

De greenline platen zijn recent toegepast bij de bouw van prefab strandhuisjes van 25 vierkante meter in Domburg, waarbij een optimaal binnenklimaat in een dergelijke kleine ruimte zwaar weegt binnen de duurzaamheideisen van de gemeente Veere.

 

Eigenaar Koos Kooper: ‘Dit hebben we proberen te bereiken door bijvoorbeeld een zonneboiler te plaatsen en verf op waterbasis te gebruiken. Op die manier komen zo min mogelijk schadelijke stoffen in de lucht. We kunnen natuurlijk niet alle vluchtige organische stoffen voorkomen, aangezien de huurder hier ook een deel in heeft. Daarom hebben we de greenline platen van fermacell toegepast, op aanraden van advies- en ingenieursbureau Grontmij uit De Bilt. Deze plaat was voor ons de beste combinatie van duurzaamheid en brandwerendheid.’

Meer informatie: Persbericht: fermacell greenline

×