Veelgestelde vragen

fermacell en JK Vloerverwarming bieden totaalproduct voor CPO-renovatieproject Amsterdam

1-4-2015
fermacell en JK Flextube

 

Voor een renovatieproject in de Klarenstraat in Amsterdam is een combinatie van fermacell Vloerelementen (type 2E26) en de JK Flextube van JK Vloerverwarming uit Ede toegepast. Via CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) zijn de 40 naoorlogse flats getransformeerd tot 30 unieke woningen van nieuwbouwkwaliteit. Van Schagen Architekten uit Rotterdam nam de vloer op in het basisontwerp van de naoorlogse flats; bewoners mochten de rest zelf ‘afbouwen’.

 

fermacell vloer en vloerverwarmingsbuis JK Flextube

De fermacell vloer bestaat uit twee lagen gipsvezel (van elk 12,5 millimeter) met daaronder een laag vilt (9 millimeter). Daarin zijn sleuven geslepen om de vloerverwarmingsbuis JK Flextube in te verwerken. Op het element is een fermacell Gipsvezelplaat van 10 mm verlijmd voor verbetering van de belastbaarheid.

 

Lage temperatuur vloerverwarming zorgt voor egale warmtespreiding in getransformeerd woongebouw

Dankzij het lage temperatuur verwarmingssysteem is minder energie nodig om een goede acclimatisering te bereiken. Immers, het is mogelijk om dezelfde ruimte met een lagere temperatuur te verwarmen. ‘Bovendien ontstaat een meer egale warmtespreiding vanuit de vloer,’ aldus Ferdi Jonkers, technisch account manager van JK Vloerverwarming. ‘In de afgelopen jaren is het besef gegroeid dat deze manier van verwarmen aangenamer is.’ De woningen scoren energielabel A; voor renovatie werd nog energielabel D/E behaald. Het project is genomineerd voor de ARC2014 Architectuur Award en is in oktober afgerond.

×