Veelgestelde vragen

fermacell Comfort Board, de “arbo-proof” gipsvezelplaat

5-9-2013
Vertil je niet! Weet wat je doet ... Vraag aan uw handelaar naar de nieuwe lichtgewicht Comfort Board van fermacell en voorkom boetes.

 

 

Tilnorm

 

De Inspectie SZWheeft aangekondigd om -na een periode van waarschuwen- vanaf 1 september 2013 direct boetes uit te gaan delen aan overtreders van het arbo-convenant.

 

Het convenant schrijft onder andere voor dat één persoon maximaal 25 kg mag tillen; twee personen mogen gezamenlijk maximaal 50 kg tillen. Boven de 50 kg moeten mechanische hulpmiddelen gebruikt worden. Uitzonderingen bij het uitdelen van boetes worden niet gemaakt door de Inspectie. Daarom zijn er verschillende maatregelen nodig. Maatregelen die door alle partijen moeten worden uitgevoerd.

 

 

fermacell presenteert Comfort Boards: ‘arboproof’ gipsvezelplaten

 

fermacell neemthaar verantwoordelijkheid als een van de partijen in de bouwkolom serieus en introduceert de fermacell Comfort Board, een gipsvezelplaat met een standaardafmeting van 90 x 120 cm, in een dikte van 12,5 mm met vierzijdig afgeschuinde kanten. Zonder maatwerktoeslag! Gewicht van een plaat: 15,5 kg per stuk! De platen zijn met de gebruikelijke toebehoren te verwerken, dus zonder aanvullende maatregelen zoals strips.

 

fermacell is de enige fabrikant in Nederland die standaard gipsvezelplaten van dit formaat en gewicht kan afleveren. De Comfort Boards bieden verschillende voordelen voor de doe-het-zelfmarkt en voor zzp’ers: één persoon kan de lichtgewicht plaat makkelijk zelf dragen, monteren en manoeuvreren. Dit zorgt voor minder belasting. Bovendien voorkomt een bouwbedrijf hiermee een hoge boete van de Inspectie SZW op de overschrijding van de tilnorm.

 

 

 

Ook komen er lichtgewicht platen van fermacell speciaal voor de projectmarkt

Met een afmeting van ongeveer 180 bij 80 centimeter en een gewicht net onder 25 kilo kan deze plaat nog steeds door één persoon worden gedragen. De grotere maat betekent met een horizontale beplating sneller meters maken, minder voegen en dus minder stukadoorswerk. Naar verwachting worden deze lichtgewicht platen eind 2013 geïntroduceerd.

Doorverwijzingen:

 

 

 

 

 

×