Veelgestelde vragen

Effectief renoveren met het halve-doos-in-doos-concept van Fermacell

23-4-2013
Halve-doos-in-doos-concept

 

 

 

 

Fermacell introduceert een totaaloplossing voor snelle en efficiënte renovatie: het halve-doos-in-doos-concept. Deze unieke droogbouwoplossing, gebaseerd op het bekende droge afbouwsysteem van Fermacell, stelt aannemers en afbouwers in staat woningscheidende wanden, vloeren en plafonds aan één zijde te voorzien van een systeemopbouw vanfermacell Vloerelementen, Gipsvezelplaten of Powerpanel H2O en een isolatiepakket. Een renovatiewoning voldoet daardoor in één keer aan de eisen die het Bouwbesluit stelt aan geluidsisolatie, brandwerendheid en thermische isolatie. Het concept vraagt de helft van het materiaal en de helft van de arbeid die doorgaans nodig is en werkt daardoor kostenbesparend. Het verlies aan verhuurbaar oppervlak blijft tot een minimum beperkt.

 

Larson van Dijk, Technisch Adviseur bij Fermacell: ‘We merken dat woningcorporaties – terecht – kosten en baten tegen elkaar afwegen bij het renoveren van woningen. Duurzame verbeteringen die verder gaan dan de actuele eisen in het Bouwbesluit vragen in die afweging vaak een te hoge investering. Het halve-doos-in-doos-concept is een renovatieoplossing die méér biedt tegen minder kosten, gebaseerd op integrale droge afbouw.’ Bovendien blijkt het halve-doos-in-doos-concept op het gebied van akoestiek een renovatiewoning op het in het Bouwbesluit vastgelegde niveau voor nieuwbouw te brengen.

 

Adviesbureau Peutz uit Molenhoek deed akoestisch onderzoek naar het innovatieve concept. Akoestisch adviseur Theo Scheers van Peutz: ‘Fermacell heeft voor elke periode in de Nederlandse woningvoorraad een representatieve woning gedefinieerd in termen van constructie en bouwmaterialen. Wij hebben op basis van gegevens uit ons meetarchief de akoestische kwaliteit van woningscheidende wanden en vloeren berekend voor elke referentiewoning. Wat gebeurt er op het gebied van lucht- en contactgeluid tussen naast of boven elkaar gelegen woningen? Uit de resultaten van ons onderzoek blijkt dat het concept een renovatiewoning minimaal op het in het Bouwbesluit vastgelegde niveau voor nieuwbouw brengt.’

×