Veelgestelde vragen

De Spanell FERMACELL Greenline systeemwand, het snelste en meest duurzame droge afbouwsysteem van Nederland.

11-10-2011
BIA Systeemwanden en FERMACELL presenteren samen het snelste en meest duurzame droge afbouwsysteem van Nederland, bestaande uit de Spanell systeemwand met een toplaag van FERMACELL Greenline. Spanell FERMACELL Greenline systeemwanden combineren het beste van twee werelden. Ze zijn snel en eenvoudig te plaatsen én dragen bij aan een gezond binnenklimaat. Alle materialen zijn bovendien volledig recyclebaar. De kant-en-klare panelen onderscheiden zich verder door hun stijfheid, stabiliteit en uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

 

De Spanell systeemwand is opgebouwd uit dubbel gegolfd karton, gemoduleerd in verticale driehoekige kanaalvormen. Deze zijn aan weerskanten verlijmd. Zo ontstaat een zeer sterke sandwichplaat.

De toplaag van FERMACELL Greenline zorgt voor extra stabiliteit, stootvastheid en brandwerendheid. De Greenline gipsvezelplaat is bovendien in staat om schadelijke stoffen uit de omgevingslucht te binden. Daarmee levert Greenline een actieve bijdrage aan een gezonde leefomgeving. Perfect voor ruimtes waar mensen voor langere tijd verblijven, zoals woningen, klaslokalen, ziekenhuiskamers en kantoren. FERMACELL Greenline is ook actief onder een dampopen afwerklaag.

 

Flexibel bouwen

 

De systeemwanden zijn voorzien van een praktisch messing-in-groef-systeem, wat montage eenvoudig maakt. Hechting tussen de panelen vindt plaats door verlijming. Voor niet-permanente montage is de S-clip ontwikkeld. Die maakt de systeemwanden herbruikbaar voor nieuwe toepassingen.

In korte tijd kunnen lege ruimtes worden omgebouwd tot complete kantoor- en wooneenheden. Voor eenheden waar eisen gesteld worden aan geluid- en brandwerendheid, zijn er binnen het assortiment van Spanell speciale panelen beschikbaar. Voor speciale projecten is er een ruime keuze van mogelijkheden, zowel in vormgeving als afwerking.

 

Meer informatie over Spanell 
×