Veelgestelde vragen
Navigatie
Vloerelementen
Gipsvezelplaten
Powerpanel
Ontdek fermacell®
Professionals
Werken bij
Belangrijke links
Werken bij James Hardie Netherlands B.V.
Actueel
Verkoopbuitendienst
Veelgestelde Vragen
Contact
Referenties
Dealers
Vacatures
HardiePlank® gevelbekleding is gemaakt van vezelcement en heeft een houtachtige uitstraling die perfect past bij de duurzame visie van de school en de bosrijke omgeving. De HardiePlank® gevelbekleding is een vrijwel onverwoestbaar en onderhoudsarm product dat onbrandbaar is A2-s1,d0 (RF1 conform VKF) en bovendien bestand is tegen UV-straling, insecten, rot, schimmel en extreme weersomstandigheden. James Hardie is wereldmarktleider op het gebied van vezelcement gevelbekleding, toonaangevend in onder meer Amerika , Azië en Australië. In Europa wordt het veel minder toegepast, terwijl het een perfect product is voor toepassing in de soms grillige Nederlandse weersomstandigheden.
De duurzaamheid en de kleurvastheid van het product HardiePlank® gevelbekleding bewijzen zich al decennialang in uiteenlopende klimaten (van Alaska tot Australië). De ColourPlus™ Technology coating die in de oven op bekledingen en sierlijsten aangebracht wordt, hoeft namelijk niet geschilderd te worden en kan heel gemakkelijk met alleen maar zeep en water schoongemaakt worden. Daarbij verbleekt deze coating niet. En dat terwijl de planken slechts 8 mm dik zijn. Vergeleken met andere vezelcement gevelbekleding is HardiePlank® gevelbekleding dan ook handzamer en makkelijker verwerkbaar. Dankzij speciaal gereedschap is er bijvoorbeeld geen cirkelzaag nodig - en dus geen elektriciteit en stof - en kan één persoon de montage uitvoeren (dat scheelt tot 48% installatietijd), wat uiteraard aanzienlijk scheelt in de arbeidskosten. Dat financiële voordeel wordt nog eens vergroot door de sowieso concurrerende prijsstelling.
Dat de nieuwe gebouwen van ‘De Ruimte’ straks worden bekleed met HardiePlank® gevelbekleding heeft een bijzondere achtergrond. De school wil namelijk graag verbonden zijn met de gemeenschap waarbinnen ze een plek hebben. Ze zoeken steun van mensen en bedrijven in en rond Soest, maar ook daarbuiten. Zo kregen ze via een moeder van een van de leerlingen contact met de Engelse vestiging van James Hardie. De directie vond de bouw van deze bijzondere school zo goed passen bij hun eigen streven naar duurzaamheid, dat ze besloot om een oude voorraad te doneren. Zelfs de transportkosten naar Soest nemen ze voor hun rekening.
Op dit moment wordt bouwvergunning aanvraag en financiering voorbereid. Daarna kunnen de definitieve ontwerpen per gebouw worden gemaakt en kan de bouw beginnen. Architect Michiel Blokker ging de uitdaging aan om de gebouwen op een natuurlijke manier een plek in hun omgeving te geven, met behoud van de kwaliteiten van het landschap. De planken van James Hardie passen mooi in het plan, aangezien ze al vastgesteld hadden dat er een duurzame, onderhoudsarme gevelbekleding moest komen, die ook nog eens tegen een stootje moet kunnen. De wisselwerking van het materiaal met andere elementen van het gebouw, zoals grote glasgevels en sedumdaken dragen bij aan de natuurlijke inbedding in de omgeving.