Veelgestelde vragen
Navigatie
Vloerelementen
Gipsvezelplaten
Powerpanel
Ontdek fermacell®
Professionals
Werken bij
Belangrijke links
Werken bij fermacellBV
Actueel
Verkoopbuitendienst
Veelgestelde Vragen
Contact
Referenties
Dealers
Vacatures
Bekijk video
Fermacell® ondervloeren maken een einde aan gehorige vloeren. Ze zijn geschikt voor houten en betonnen vloeren, bij zowel nieuwbouw als renovatie. Naast een perfecte geluidsisolatie, zorgen fermacell® ondervloeren ook voor een aangename warmte-isolatie. De ondervloeren van fermacell® zijn leverbaar in meerdere varianten, geschikt voor de verschillende situaties, en ze zijn eenvoudig en snel te verwerken.
Fermacell® Vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen die, al naar gelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast. Hierdoor zijn de fermacell® Vloerelementen voor vele toepassingsgebieden zeer geschikt.
Bekijk video: Voordelen van fermacell® Vloerelementen en toebehoren in vloersystemen:
Voor de snelle en droge afwerking van vloeren ontwikkelde Fermacell fermacell® Vloerelementen. Ze bestaan uit twee lagen gipsvezelplaat en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes. De twee gipsvezelplaten zijn verspringend met elkaar verbonden, waardoor er een liplas ontstaat. Er zijn varianten beschikbaar met een isolerende onderlaag, houtvezelplaat, minerale wol, vilt of polystyreen. Zo is er voor iedere toepassing een geschikt fermacell® Vloerelement.
Met de vloerelementen kunt u onder meer ongelijke vloeren egaliseren en ophogen en – indien gewenst – in één beweging mee isoleren. Om bijkomende leidingen onder de vloer te verwerken, volstaat het ze uit te vullen met fermacell® Egaliseermiddel voor vloeren en vervolgens af te werken met de fermacell® Vloerelementen.
Fermacell® Powerpanel Vloerelementen bestaan uit twee cementgebonden bouwplaten in lichtbeton. Ze hebben een sandwichstructuur met langs beide zijden een wapening uit alkalibestendig glasvezel. De twee platen verspringen 50 mm ten opzichte van elkaar zodat er een liplas ontstaat om de platen te verlijmen, vast te schroeven of vast te nieten.
De platen hebben een handzaam formaat van 1250 x 500 mm en zijn 25 mm dik (2 x 12,5 mm). Een element weegt 16 kg. Op Powerpanel Vloerelementen kunnen geschikte vloerbedekkingen zoals tegels, PVC of linoleum gelegd worden. Ook te gebruiken bij vloerverwarming, op basis van warm water of elektriciteit.
Vloerverwarming is een droom die vaak stuk springt in een renovatieproject. De vloer kan doorgaans immers maar beperkt verhoogd worden. Met de totaaloplossing van fermacell® en JK Vloerverwarming hoeft het niet bij dromen te blijven. Met een beperkte bijkomende vloeropbouw is vloerverwarming vaak wel een haalbare comfortoplossing. En dat zonder breekwerken.
Fermacell en JK Vloerverwarming sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een totaalconcept voor vloerverwarming: JK fermafloor. Om vloerverwarming te plaatsen is doorgaans een bijkomende vloeropbouw van al snel 7 à 10 cm nodig. En dat is een struikelblok in bestaande woningen of bij renovatieprojecten. De vloeropbouw zo sterk verhogen heeft immers een ingrijpende invloed op alle andere elementen in de woning: de deurkaders, de comforthoogte van schakelaars en stopcontacten, … Daarom heeft al meer dan één verbouwer zijn plannen om vloerverwarming te installeren moeten laten varen.
De 2E26 vloerelementen van Fermacell – opgebouwd uit twee 12,5 mm dikke gipsvezelplaten – met daaronder een laag vilt (9 mm dik) bieden een dun en pasklaar alternatief. Daarin zijn sleuven gefreesd en is de robuuste JK Flextube van JK Vloerverwarming verwerkt. De ingeslepen vloer kan op twee manieren worden afgewerkt. Bij de meest eenvoudige en dunste oplossing (34 mm) wordt het slijpsel met een epoxyhars vermengd tot een pasta waarmee de sleuven dichtgesmeerd worden. Hierop wordt vervolgens de definitieve vloerafwerking aangebracht. Een andere oplossing is op de basislaag van de fermacell® 2E26 Vloerelementen een druklaag aan te brengen met 10 mm dikke gipsvezelplaten. De definitieve vloerafwerking komt dan op deze plaat. Hiermee krijgt de vloer ook een verhoogde brandweerstand van 60 minuten. De totale vloeropbouw blijft zo nog beperkt tot hooguit 50 mm.
JK Vloerverwarming ontwikkelde een speciale machine – de floorgrinder – om de sleuven in de fermacell® Vloerelementen te slijpen. Het slijpproces verloopt volledig stofvrij. Fermacell verwerkt het vrijgekomen stof op zijn beurt bij de productie van nieuwe gipsvezelplaten.
De combinatie van beide producten biedt tal van voordelen. Vloerverwarming wordt een haalbare kaart in bestaande gebouwen. Dankzij de dunne vloeropbouw brengt u de woning sneller en nauwkeuriger op comforttemperatuur. Bovendien verbruikt u minder energie dankzij het lage temperatuursysteem. Wanneer u voor een warmtepomp kiest, kunt u overigens het vloerverwarmingsnet ook gebruiken om te koelen.
De fermacell® Vloerelementen verbeteren naast de aangehaalde voordelen verder de akoestische en thermische prestaties van de nieuwe vloer aanzienlijk. Verder zijn ze relatief licht van gewicht en dus heel geschikt voor plaatsing op een houten vloerconstructie. De vloerelementen zijn tot slot snel te verwerken en vragen geen droogtijd of speciaal materiaal voor de plaatsing. Meer info over vloersystemen
Altijd al willen weten welke voordelen een droge fermacell® dekvloer biedt t.o.v. een natte cement dekvloer? In deze nieuwe video vatten we de belangrijkste voordelen voor u samen.
U kunt de video ook bekijken op ons YouTube kanaal.
De gratis fermacell App ondersteunt droge afbouwers, hout(skelet)bouwers en doe-het-zelvers bij het vinden van passende droogbouwoplossingen voor ieder afbouwproject.
De fermacell App is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play