Veelgestelde vragen

10:10 Dag van de Duurzaamheid

8-10-2012
Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, laat Stichting Agrodome u via allerlei activiteiten kennis maken met de mogelijkheden van biobased bouwmaterialen, zoals FERMACELL.

 

Op woensdag 10 oktober (10:10) vindt de vierde landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. Een initiatief van Urgenda en de stichting 10:10. Samen organiseren zij duizenden duurzame activiteiten door heel het land, van een kledingruilbeurs tot een duurzaam ontbijt, van groene debatten tot de lancering van een manifest voor de integratie van duurzaamheid in het hoger onderwijs. Op honderden basisscholen en kinderboerderijen wordt door o.a. prinses Laurentien, Jan Peter Balkenende, Helga van Leur, burgermeesters, wethouders en pabo-studenten voorgelezen uit de ‘groene’ kinderboeken en gesproken over duurzaamheid.

 

Stichting Agrodome bevordert het gebruik van ecologische bouwmaterialen en levert effectieve en blijvende oplossingen voor milieuproblemen waarmee de bouwsector te maken heeft. Voorbeeldproject Agrodome is een natuurlijk en bijzonder bouw- en etalageproject vanvier woningen in Wageningen waar natuurlijke grondstoffen centraal staan, zoals o.a.de FERMACELL Gipsvezelplaten.
 

 

Urgenda is de actieorganisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Dat doen ze aan de hand van een langetermijnvisie, een concreet actieplan van nu tot 2050 en icoonprojecten, regiotouren en de Dag van de Duurzaamheid. 10:10 is een baanbrekend initiatief om heel Nederland achter één idee te krijgen: bespaar zelf 10% op uw energieverbruik in één jaar en verlaag de CO2-uitstoot! Gestart in Engeland is de campagne inmiddels wereldwijd met succes geïntroduceerd van Noorwegen tot Nieuw-Zeeland en Frankrijk tot Ghana.

×