Algemeen

 • 1. Waarom kies ik in mijn nieuwe woning voor fermacell?

  U wilt extra comfort in uw nieuwe woning? Bouw uw huis of appartement dan af met de gipsvezelplaten van fermacell. Want wanden, vloeren en plafonds zijn beter af met fermacell. Ga maar na. Onze gipsvezelplaten zijn sterk geluidsisolerend. En ze zijn zo hard als steen. Mocht er toch nog een beschadiging ontstaan, dan is dit gemakkelijk te repareren. Gipsvezelplaten zijn vochtbestendig en brandvertragend en dus ook heel geschikt voor de badkamer en de keuken. Omdat ze bovendien geen schadelijke stoffen bevatten, zorgen ze voor een gezonder binnenklimaat. En dat ervaart u elke dag weer.

 • 2. Waarom bent u beter af met fermacell?

  • fermacell is 100% recyclebaar en draagt bij aan een schoner milieu
  • fermacell zorgt voor een gezond woon- en werkklimaat
  • fermacell kan uitstekend tegen wisselende luchtvochtigheid
  • fermacell is geschikt voor natte ruimtes
  • fermacell wanden zijn sterk en blijven daardoor langer mooi
  • fermacell biedt veel vrijheid om voorwerpen aan de wand te hangen
  • fermacell platen zijn brandwerend
  • fermacell platen zijn geluidswerend
 • 3. Waar kan ik fermacell kopen?

  Zie onze dealer locator.
  Particulieren kunnen fermacell producten en accessoires kopen bij bouwshops.

 • 4. Wat is het verschil tussen fermacell Gipsvezelplaten en gipskarton?

  fermacell is een gipsvezelplaat en geen gipskartonplaat De homogene onbrandbare gipsvezelplaat heeft geen kartonnen ommanteling. Dit zorgt ervoor dat de fermacell Gipsvezelplaat veel stootvaster is (geen achterliggend OSB-achterhout vereist), de belastbaarheid hoger is en de akoestische waarden hoger zijn. Bovendien is de fermacell Gipsvezelplaat onbrandbaar en geschikt voor natte ruimtes. Kortom deze 100 % ecologisch samengestelde plaat (recyclagegips, gerecycleerd papier en maaswater) heeft alle karakteristieken om bij uw bouwproject het wooncomfort aanzienlijk te verhogen.

  Gipsplaat is een van de meest gebruikte materialen bij de afwerking van gebouwen. Platen op basis van gips worden in twee hoofdvormen geproduceerd:

  1. Gipskartonplaten: dit is een kern van gips dat aan beide zijden is voorzien van karton, de hechting ontstaat tijdens de uitharding van het gips. Het karton brengt stabiliteit aan de plaat en zorgt ervoor dat er trekkrachten kunnen worden opgevangen. Gipskartonplaten licht van gewicht makkelijk snijdbaar.
  2. Gipsvezelplaten worden onder hoge druk geperst uit een mengsel van gips en papiervezels. Het grote voordeel van gipsvezelplaten is dat het een harder oppervlakte heeft dan gipskartonplaten, hierdoor zijn deze stootvaster. Daarnaast zijn ze door de grotere volumemassa gips beter geluidsisolerend en brandwerend  dan gipskartonplaten. Ander groot voordeel is dat er aan de fermacell Gipsvezelplaten grotere gewichten aangebracht kunnen worden, zonder dat er hiervoor direct holle wandpluggen nodig zijn (onderstaand een voorbeeld van 12,5 mm fermacell Gipsvezelplaat in wanden):

 • 5. Is fermacell asbesthoudend?

  fermacell bestaat uit gips, papier en water en is vanuit haar ontstaansgeschiedenis altijd op deze manier samengesteld geweest en is dat nu nog steeds.
  Daarnaast is de toevoeging van asbestdelen bij wet verboden.

 • 6. Kan ik de fermacell plaatproducten gebruik voor thermische isolatie?

  De individuele plaatproducten dragen zeer beperkt bij aan thermische isolatie.

 • 7. Is de fermacell Gipsvezelplaat zwaar? Toepassing: binnen kamers, binnen badkamers

  Een fermacell Gipsvezelplaat is iets zwaarder (11,5 kg/m2) dan in het zelfde segment aangeboden platen (ca  9 kg/m2). Daardoor krijgt de fermacell Gipsvezelplaat ook haar betere eigenschappen van ophangen van spullen aande wand met schroeven zonder pluggen, grote stootvastheid, goede geluidisolatie en goede brandwerendheid.
  Door het formaat van de plaat iets kleiner te pakken, zorg je dat de plaat ligt in gewicht blijft.  Speciaal hiervoor leveren wij de fermacell Comfort Board met een afmeting van 1,20 m x 0,90 m.

Bent u op zoek naar één of meerdere brochures van Fermacell BV? Ga dan naar ons Download-center.
Heeft u andere vragen over onze producten? Ons verkoopteam helpt u graag verder.
Indien u nog andere vragen of opmerkingen heeft, kunt u ook gebruik maken van het contactformulier.